Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Πρώτη Συνάντηση Ενδιάμεσης Αξιολόγησης των Ευρωπαίων Εθελοντών στην Αθήνα

Από τις 15 μέχρι τις 19 Απριλίου 2018, Ευρωπαίοι εθελοντές της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (European Voluntary Service) που εδρεύουν στην Ελλάδα, παρευρέθηκαν στην Συνάντηση Ενδιάμεσης Αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε στο Καταφύγιο Πάρνηθας Μπάφι.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Ελλάδας για το Erasmus+/ Τομέας Νεολαία, σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες των συμμετεχόντων και συντονίστηκε από δύο εξειδικευμένους και έμπειρους εκπαιδευτές νέων, τον Αργύρη Χουλία και την Ελένη Σταμούλη.

 

Οι 29 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα projects τους, καθώς και για τη συνολική συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των φορέων που τους φιλοξένησαν. 
 

 

Η συνάντηση ενδιάμεσης αξιολόγησης καλεί τους εθελοντές να αξιολογήσουν την μέχρι τώρα εμπειρία τους και να προβληματιστούν σχετικά με τις δραστηριότητες, τον ρόλο και την υποστήριξη του οργανισμού υποδοχής, αλλά και τη δική τους συμμετοχή.

 

Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους και να συζητήσουν επάνω σ’ αυτά, να εκφράσουν τα μελλοντικά τους πλάνα και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους. Εμπνεύστηκαν νέες ιδέες, έμαθαν μεθόδους για την υλοποίηση έργων, γνωρίστηκαν με άλλους εθελοντές και δημιούργησαν δεσμούς ώστε να γίνουν ακόμα πιο δραστήριοι στο πρόγραμμα Erasmus+/ Τομέας Νεολαία. Ταυτόχρονα, αντάλλαξαν πληροφορίες για τη ζωή μετά τον εθελοντισμό και εξέτασαν τρόπους για τη βελτίωση των προσωπικών τους σχεδίων.

 

 

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν επίσης ενημέρωση επάνω στο Youthpass, το ευρωπαϊκό εργαλείο αναγνώρισης της μη τυπικής μάθησης στον τομέα της νεολαίας.

Δημοσιεύθηκε: Πε, 03/05/2018 - 09:55


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!