Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για διακοπές στην Ευρώπη!

© fotolia.com - Jürgen Fälchle.
Βρες μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις διακοπές σου στην Ευρώπη, από κρυμμένους θησαυρούς για να ανακαλύψεις μέχρι προσβάσιμο τουρισμό και εφαρμογές για το κινητό σου για ένα πιο ασφαλές ταξίδι!

Έχεις ετοιμάσει το ταξίδι σου οδηγώντας στην Ευρώπη με αυτοκίνητο, μηχανή ή ποδήλατο αλλά δε γνωρίζεις ποιο είναι το όριο ταχύτητας στους ισπανικούς αυτοκινητόδρομους ή αν πρέπει να φοράς κράνος όταν κυκλοφορείς με ποδήλατο στη Σουηδία; Μπορείς να κατεβάσεις τη δωρεάν εφαρμογή "European Road Safety" που περιέχει όλους τους σημαντικούς κανόνες οδικής ασφάλειας σε κάθε χώρα, καθώς και μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια. 

 

Αν προτιμάς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως μια περιπέτεια InterRail στην Κεντρική Ευρώπη ή ένα ταξίδι με πλοίο στα νησιά της Μεσογείου, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις τα δικαιώματά σου ως επιβάτης. Η ΕΕ είναι η μόνη περιοχή στον κόσμο, όπου οι πολίτες προστατεύονται από ένα πλήρες σύνολο αρχών που διέπουν τα δικαιώματα των επιβατών - είτε ταξιδεύουν αεροπορικώς ή σιδηροδρομικώς καθώς και με πλοίο, λεωφορείο και πούλμαν. Κατέβασε την εφαρμογή κινητών συσκευών για τα δικαιώματα των επιβατών και μάθε για τα δικαιώματά σου, όπου κι αν βρίσκεσαι! Και μη ξεχνάς, η Ευρώπη έχει επίσης να προσφέρει μια ευρεία ποικιλία προσβάσιμων τουριστικών προορισμών, αρκεί να ρίξεις μόνο μια ματιά στους κορυφαίους προορισμούς που μπορείς να επισκεφθείς!

 

Βέβαια, με τόσες πολλές επιλογές και σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να ξεκινήσεις. Για να αποφασίσεις, θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά σε κρυμμένα πετράδια της Ευρώπης και να κάνουν τις διακοπές σας ένα βήμα πέρα από τον Πύργο του Άιφελ και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ετοιμάσου για νέες μορφές και νέους ορίζοντες, να εξερευνήσεις την Ευρώπη της ακτογραμμής ή χειμερινούς προορισμούς, ή ακόμη και να πας για ένα μήνα του μέλιτος!

 

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο ο πολιτισμός, μπορείς να ακολουθήσεις μία από τις 26 «Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Διαδρομές», που διασχίζουν πολλές περιοχές ή χώρες και σου δίνουν την ευκαιρία να απολαύσεις την ποικιλία και την πολυπλοκότητα που προσφέρει ο ευρωπαϊκός πολιτιστικός τουρισμός. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών διαδρομών, από τους Δρόμους των Φοινίκων στους Δρόμους της Ελιάς και πολλά πολλά άλλα!

 

Όπου κι αν πας, η φυσική ομορφιά και πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης την κάνει να είναι ο αγαπημένος προορισμός του τουρισμού στον κόσμο. Επιπλέον, είναι πια οικονομικότερο να χρησιμοποιείς χάρτες, να μοιράζεσαι βίντεο από διακοπές και φωτογραφίες ή να ενημερώνεις τα κοινωνικά δίκτυά σου. Από την 1η Ιουλίου 2014, η ΕΕ θα μειώσει τις ανώτατες τιμές περιαγωγής δεδομένων για λήψη δεδομένων, πάνω από το μισό, από 45 λεπτά ανά megabyte σε 20 λεπτά/MB.

 

Καλή διασκέδαση στις διακοπές σου! 

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 08/09/2014 - 11:12


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!