Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Καλοκαιρινά εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα

Τα καλοκαιρινά προγράμματα εθελοντισμού σου προσφέρουν τη δυνατότητα να συνδυάσεις τις διακοπές σου με την ομορφιά των περιοχών της χώρας μας που έχουν ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον.

 

Πως μπορείς να συνδιάσεις διακοπές και εθελοντική προσφορά;

Συμμετέχοντας στα καλοκαιρινά προγράμματα όχι μόνο ψυχαγωγείσαι, αλλά παράλληλα διασκεδάζεις, εκπαιδεύεσαι, έρχεσαι σε επαφή με την ελληνική φύση ενισχύοντας μέρη της που έχουν ανάγκη τη συμβολή και τη δραστηριοποίησή σου για να γίνουν ομορφότερα, πιο αρμονικά και - γιατί όχι – πιο βιώσιμα!

Ποιοι συμμετέχουν;

Άτομα δημιουργικά με διάθεση προσφοράς, με ιδέες πρωτότυπες και μεράκι για την υλοποίηση της εκάστοτε καλοκαιρινής εκστρατείας μπορούν να συμμετάσχουν. Παρόλο που συνήθως δραστηριοποιούνται νεαρά άτομα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εθελοντισμός δεν έχει ηλικία!!

Τι προσφέρει στο περιβάλλον η συμμετοχή μου σ’ αυτές τις εκστρατείες;

Παράλληλα με τη δική σου εμπειρία να γνωρίσεις νέους τόπους, ν΄ αποκτήσεις εμπερίες και να διαμορφώσεις στοιχεία της προσωπικότητάς σου συνεργαζόμενος με άλλα άτομα η φύση και τα έμβια όντα που την απαρτίζουν βγαίνουν εξίσου κερδισμένοι. Πώς; Το περιβάλλον σταδιακά αποκαθίσταται τόσο γιατί αναδιαμορφώνεται η σύστασή του (δάση, παραλίες κ.α), όσο και γιατί τα όντα που το αποτελούν διασώζονται, προστατεύονται, προασπίζονται τα δικαιώματα βιωσιμότητας και διαιώνισής τους. Κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο χωρίς τη δική σου συμμετοχή!

 

Επίλεξε, λοιπόν την εθελοντική εκστρατεία που ταιριάζει στο δικό σου εθελοντικό προφίλ και δραστηριοποιήσου άμεσα!!