Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Προτού αναχωρήσεις για το ταξίδι σου, πρέπει να το προγραμματίσεις: ελέγξε τι δυνατότητες υπάρχουν για έκδοση εκπτωτικής κάρτας και βρες ταξιδιωτικούς οδηγούς και διαδικτυακές πύλες με ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Διαδικτυακές πύλες με ταξιδιωτικές πληροφορίες

Στον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου" θα βρεις πολλές πληροφορίες για να ξεκινήσεις να προγραμματίζεις το ταξίδι σου: πρακτικές λεπτομέρειες για τα έγγραφα που πρέπει να έχεις μαζί σου, τα δικαιώματά σου όταν ταξιδεύεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι μπορείς να πάρεις μαζί στο ταξίδι σου, πώς να διαχειριστείς χρηματικά θέματα και πώς να έχεις ένα ασφαλές ταξίδι.

 

Ο ιστότοπος Επισκέψου την Ευρώπη σε βοηθά να ανακαλύψεις τις δυνατότητες των μέσων μεταφοράς στην Ευρώπη, π.χ. σιδηροδρομικά δίκτυα, δυνατότητες κρουαζιέρας και αεροπορικές εταιρείες. Μπορείς ακόμη να ενημερωθείς για τις καλύτερες δραστηριότητες αναψυχής, είτε σου αρέσει να διασκεδάζεις σε πάρτυ, είτε προτιμάς πολιτιστικά αξιοθέατα ή τη φύση. Μπορείς ακόμη να μοιραστείς τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες ή να διαβάσεις τις ιστορίες άλλων ταξιδιωτών απ' όλη την Ευρώπη. 

 

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Let's Go έχει γραφεί εξολοκλήρου από φοιτητές και απευθύνεται σε φοιτητές. Συγκεντρώνει 53 χρόνια εμπειρίας για το πώς να προγραμματίσεις το ταξίδι σου. Ρίξε μια ματιά στις δωρεάν εφαρμογές για θεματικούς περιπάτους σε μη προβεβλημένα μέρη στις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης.

 

Ταξίδεψε οικονομικά

Ο προϋπολογισμός είναι σημαντικό στοιχείο κάθε ταξιδιού και θα χαρείς να μάθεις ότι υπάρχουν κάρτες που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα:

  • Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: εάν είσαι κάτω των 30, η κάρτα αυτή σου παρέχει 60.000 δυνατότητες έκπτωσης. Κάνε κλικ στον χάρτη της Ευρώπης και βρες εκπτωτικές τιμές για πολιτιστικές εκδηλώσεις, μαγαζιά, μεταφορικά μέσα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.
  • Κάρτα ISIC: εάν είσαι φοιτητής, μπορείς χάρη σ' αυτή τη διεθνώς αναγνωρισμένη κάρτα για φοιτητές, να έχεις έκπτωση  σε ταξίδια, μουσεία και σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα σε όλον τον κόσμο. Έλεγξε πώς μπορείς να την προμηθευτείς από περίπου 125.000 σημεία σε 130 σχεδόν χώρες.

Ταξιδιωτικοί Οδηγοί

Σήμερα δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου βαριές ταξιδιωτικές εκδόσεις. Χάρη στις διαθέσιμες  διαδικτυακές εκδόσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι τις καλύτερες επιλογές για το ταξίδι σου:

  • BUG backpackers’ guide: εάν σκοπεύεις να  κάνεις μακρινό ταξίδι με σακίδιο (backpacking), θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθείς για τα μεταφορικά μέσα, τους προορισμούς και τους ξενώνες νέων στην  Ευρώπη, έτσι ώστε να οργανώσεις καλύτερα το ταξίδι σου.
  • Lonely Planet: Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη την έντυπη έκδοση αυτού του οδηγού: κάνε αναζήτηση ανά χώρα για να μάθεις πώς να φθάσεις στον προορισμό σου, πώς να μετακινηθείς και τι αξίζει να επισκεφθείς.
  • Rough Guide: μια  παγκόσμια κοινότητα με την οποία μπορείς να  ανταλλάξεις ταξιδιωτικές εμπειρίες.
  • World travel guide: περιλαμβάνει οδηγούς ανά χώρα και πόλη, αξιοθέατα και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, καθώς και ειδικές πληροφορίες για θέρετρα σκι και κρουαζιέρες.

Δημοσιεύθηκε: Παρ, 27/06/2014 - 10:18


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!