Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Haluatko kokea uuden kulttuurin? – Kokeile Lions-klubin vaihtoa!

© shutterstock.com - Petrenko Andriy
© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Lions-klubin kansainvälinen nuorisovaihto on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan toiseen maahan ja kulttuuriin.

Lions-klubin kansainvälinen nuorisovaihto on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan toiseen maahan ja kulttuuriin.

Lions-klubin järjestön nuorisovaihto on suunnattu 17–21 -vuotiaille nuorille. Vaihto tapahtuu yleensä kesäaikaan ja kestää muutaman viikon.

Nuorisovaihto on kaksisuuntaista, eli Suomesta lähtee ja Suomeen tulee nuoria. Monelle nuorelle nuorisovaihtoon osallistuminen on myös ensimmäinen pitempiaikainen oleskelu vieraassa ympäristössä yksin ilman omia vanhempia.

Nuorisovaihto koostuu tyypillisesti perhejaksosta ja kansainvälisestä nuorisoleiristä tai pelkästään perhejaksosta. Vaihdon kokonaiskesto (perhejakso + kansainvälinen leiri) on Euroopan maiden kesken tapahtuvassa vaihdossa noin kolme viikkoa ja eri maanosien välisissä vaihdoissa noin 4–6 viikkoa. Kansainväliset nuorisoleirit, joihin osallistuu nuoria useista maista, kestävät tyypillisesti noin 7–10 päivää. Suomessa järjestetään tavallisesti 4–5 kansainvälistä leiriä kesässä.  

Vaihtoon voi mennä minne vain, missä toimii Lions-klubi. Klubeja on tällä hetkellä 46 000 ja niissä yhteensä 1,35 miljoonaa jäsentä.

Lions-klubit hyväksyvät ja ”lähettävät” nuoren vaihtoon. Suomeen tuleville nuorille Lions-klubi järjestää perheen, jossa nuori voi asua. Tavallisesti lähettävä klubi tukee nuoren matkaa taloudellisesti erikseen sovittavalla määrällä. Klubit tukevat Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä leirejä.

Lisätietoja Lions-klubin nuorisovaihdosta ja hakulomake Suomen Lions-klubin sivuilla.

Publisert: Man, 29/04/2013 - 09:17


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!