Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelma

© fotolia.com - FotolEdhar
© fotolia.com - FotolEdhar
Jos olet perustamassa yritystä tai sinulla on jo oma yritys, Erasmus nuorille yrittäjille -ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden työskennellä jossain toisessa EU-maassa kokeneen yrittäjän yrityksessä.

Erasmus for Young Entrepreneurs -ohjelma on yrittäjille tarkoitettu vaihto-ohjelma. Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden työskennellä kokeneen pienyrittäjän kanssa toisessa EU-maassa ja vahvistaa niitä taitoja, joita tarvitset perustaessasi ja kehittäessäsi omaa yritystäsi. Myös isäntänä tai emäntänä toimiva yrittäjä hyötyy tuoreesta näkökulmasta, jonka voit tarjota. Työskentely ulkomailla voi kestää yhdestä kuuteen kuukautta. Saat ohjelmasta taloudellisen tuen matka- ja majoituskuluihisi, joka vaihtelee maittain 560-1000 eur/kk. Avustus ei kuitenkaan kata kaikkea, joten sinun on osallistuttava kustannuksiin myös itse.

 

Suomalainen kokenut yrittäjä voi vastaavasti ottaa omaan yritykseensä harjoitteluun alkavan yrittäjän toisesta EU-maasta. Yrittäjäharjoittelija saa avustuksen, joten isäntäyritykselle ei aiheudu vaihdosta kuluja. Isäntä saa uusia näkökulmia yritystoimintaansa sekä mahdollisuuden toimia yhteistyössä kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa ja saada lisätietoa uusista markkinoista.

 

Kuka voi osallistua ohjelmaan?

  • Uudet yrittäjät, jotka ovat vakaasti päättäneet perustaa oman yrityksen tai jotka ovat jo perustaneet yrityksen kolmen viime vuoden aikana.
  • Kokeneet yrittäjät, joiden omistuksessa tai hoidettavana on pieni tai keskisuuri yritys Euroopan unionin alueella.

 

Ohjelmassa ei ole ikärajoja, ja sen piiriin kuuluu kaikkien alojen yritystoiminta. Ohjelmaan voivat hakea uudet yrittäjät kaikista EU-maista ja myös EU-maiden ulkopuolelta, kunhan he asuvat pysyvästi EU:ssa ja ovat perustamassa yritystä johonkin EU-maahan. Oletpa sitten uusi tai kokenut yrittäjä, ohjelma voi tarjota vahvaa lisäarvoa yrityksellesi. Mahdollisia etuja ovat muun muassa tiedon ja kokemusten vaihto, verkostoitumismahdollisuudet ympäri Eurooppaa ja uudet kauppasuhteet tai markkinat eri maissa.

 

Hakumenettely

 

Täytä hakulomake verkossa ja ota yhteyttä itseäsi lähinnä oleva yhteyspisteeseen. Se opastaa sinua hakumenettelyssä. Suomessa on tällä hetkellä kolme yhteyspistettä: Miset Oy Mikkelissä, Turun ammattikorkeakoulu sekä Seinäjoen koulutuskuntayhtymä. Löydät Suomen yhteyspisteiden yhteystiedot Erasmus for Young Entrepreneurs -ohjelman verkkosivuilta.

 

Lue lisää Erasmus for Young Entrepreneurs -ohjelmasta ohjelman verkkosivuilta. Löydät sieltä myös kertomuksia niiden yrittäjien kokemuksista, jotka ovat jo osallistuneet Erasmus for Young Entrepreneurs -ohjelmaan.