Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Paljasta piilotettu osaamisesi työhaastattelussa

© fotolia.com - galam
Suuri osa kansainvälisessä harjoittelussa tai muiden kansainvälisten kokemusten kautta hankituista taidoista ja osaamisesta jää työnantajilta huomaamatta. Paljasta tämä piilotettu osaaminen näiden hyödyllisten vinkkien avulla, jotka on poimittu vastikään julkaistusta kotimaisesta tutkimuksesta.

Kansainvälisen osaamisen näkyvyys


Kansainvälisen yhteistyön ja liikkuvuuden keskuksen (CIMO) ja ajatushautomo Demos Helsingin yhteisen tutkimusraportin mukaan kansainvälinen osaaminen, joka on hankittu muun kuin työskentelyn tai opiskelijavaihdon kautta jää usein huomaamatta. Työnantajat arvostavat kansainvälisten kokemusten kautta hankittua osaamista, mutta tämä osaaminen ei tule aina esiin rekrytointiprosessin aikana. Tutkimustulosten mukaan hieman yli puolet kansainvälisistä yrityksistä ja noin 10% muista yrityksistä pitivät kansainvälistä kokemusta tärkeänä seikkana rekrytoidessaan uusia työntekijöitä. Oletko itse tietoinen kaikista taidoista ja osaamisesta, joita olet hankkinut kansainvälisten kokemusten kautta?Arvioi oma kansainvälinen osaamisesi uudelleen


Kansainvälinen osaamisesi jää huomaamatta, koska se on piilossa. Kansainvälisen kokemuksen kautta on hankittu osaamista, johon on ymmärretty perinteisesti kuuluvan kielitaidon, kulttuurienvälisen viestinnän, suvaitsevaisuuden, avarakatseisuuden jne. Kansainväliseen osaamiseen kuuluu paljon muutakin! Kansainvälinen kokemus voi olla myös varteenotettava indikaattori, jonka pohjalta työnantaja voi tunnistaa muita hakijan henkilökohtaisia ominaisuuksia, joilla on merkitystä rekrytoinnin kannalta.


Perinteisessä muodossa ymmärretty kansainvälinen kokemus ei enää auta sinua erottumaan eduksesi työnhaussa, koska monilla muillakin työnhakijoilla on nykyisin kansainvälistä kokemusta. Voit olla innokas kertomaan työhaastattelussa, että kansainvälisen harjoittelujakson kautta perehdyit globaaleihin trendeihin ja erilaisiin luoviin ongelmanratkaisukeinoihin. Toisaalta et tiedä miten tuoda esiin epämuodollisempi osaamisesi. Tuore CIMOn ja Demos Helsingin tutkimus auttaa sinua tässä antamalla hyödyllisiä vinkkejä miten voit myydä osaamistasi työnantajille. Voit tuoda piilossa olevan osaamisesi näkyviin liittämällä sen kolmeen uuteen osaamisalueeseen: tuottavuuteen, sitkeyteen ja uteliaisuuteen.

 

Julkaistu: Ke, 29/10/2014 - 13:56


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä