Tairseach Eorpach na hÓige
Eolas agus deiseanna do dhaoine óga ar fud na hEorpa.

Leonardo da Vinci – ammatillista koulutusta toisessa EU-maassa

© shutterstock.com - Yuri Arcurs
© shutterstock.com - Yuri Arcurs
Oletko ammatillisessa koulutuksessa? Oletko kiinnostunut oppimaan lisää ulkomailla? Sinun kannattaa tutustua Leonardo da Vinci -ohjelman mahdollisuuksiin!

Leonardo da Vinci -ohjelman kautta ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja vastavalmistuneet opiskelijat voivat suorittaa opiskelu-, työssäoppimis- tai harjoittelujaksoa ulkomailla. Toisessa Euroopan maassa suoritettavan jakson aikana osallistuja voi syventää omaa ammattitaitoaan joko opiskelemalla tai suorittamalla alansa työharjoittelun. Opiskelu-, työssäoppimis- tai harjoittelujakson kesto on minimissään 2 viikkoa, mutta se voi kestää useamman kuukaudenkin.

 

Ammatillisen koulutuksen asiantuntijalle ulkomaanjakso tarjoaa väylän kehittää asiantuntijuuttaan ja verkostoitua eurooppalaisten kollegojen kanssa.

 

Hakumenettely

 

Yksityiset henkilöt eivät voi hakea rahoitusta suoraan Leonardo-ohjelmasta, vaan rahoitusta haetaan aina jonkin organisaation kautta. Rahoitus on hankemuotoista. Esimerkiksi opiskelijat hakevat apurahaa oman oppilaitoksensa Leonardo-liikkuvuushankkeesta. Ulkomaanjaksosta kiinnostuneen opiskelijan tulee ottaa yhteyttä oman oppilaitoksensa kansainvälisten asioiden hoitajaan tai opoon.

 

"Leonardo-vaihtojakso vei rakennusalalle opiskelevan Kalle Markkasen ensi kertaa ulkomaille, ja siitä lähtien hän on ollut koukussa. Ulkomaankokemustensa myötä suurimman muutoksen Kalle on havainnut suhtautumisessaan – ennakkoluulot kansainvälistymisestä ovat karisseet pois. Nyt, parin vuoden ulkomailla asumisen ja toisen vaihtojakson jälkeen Kalle ottaa luottavaisin mielin uudet haasteet vastaan muun muassa oman yrityksen pyörittämisen parissa."

 

Kalle työskenteli 3 viikkoa Ranskan Orléansissa rakennustyömaalla Leonardo-vaihtojaksolla. Lue lisää Kallen kokemuksista CIMOn maailmalle.net verkkosivustolta.

 

Leonardo da Vinci -ohjelma on osa EU:n komission elinikäisen oppimisen ohjelmaa. Siitä rahoitetaan monenlaisia muitakin hankkeita, joilla pyritään esimerkiksi innovaatioiden ja hyvien käytäntöjen kehittämiseen sekä ammatillisen koulutuksen verkostojen syntymiseen.