Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Nuorten kansainväliset mahdollisuudet

Metsäkartano – Metsis, nuorten portti maailmalle

Maiseman vaihto tuo eteesi jotain yllättävää ja antaa uusia näkökulmia elämääsi. Mitä se voisi sinun kohdallasi tarkoittaa?

Oletko katsellut lomareissulla toiselle puolelle merta miettien, mitä siellä on? Oletko miettinyt, mitä mahdollisuuksia ja kokemuksia sillä olisi sinulle tarjota? Minä olen.

 

Tiedätkö itse asiassa mitä mahdollisuuksia ulkomailla on?

 

Monelle tutun nuorisovaihdon lisäksi sinulla on useita erilaisia vaihtoehtoja ulkomailla. Mille kuulostaisi vuosi vapaaehtoistyöntekijänä Turkissa? Entäpä, jos suunnittelisitkin oman projektisi ja sen puitteissa lähtisit kuukaudeksi Espanjaan? Mitä jos lähtisitkin koulutukseen ulkomaille, samalla ollen edelläkävijä, saaden uusinta tietoa.

 

Ulkomailla olo tarjoaa sinulle täysin uusia kokemuksia. Kokemuksia, joita oma kotimaasi ei sinulle voi välttämättä tarjota. Saat uusia ystäviä, käyttöösi kansainvälisiä verkostoja, opit tuntemaan erilaisia kulttuureja ja tapoja, sekä saat maistella paikallisen ruokakulttuurin eri makuja.

 

Erilaisten kokemusten myötä opit myös paljon itsestäsi. Ennen et uskaltanut puhua englantia, kunnes yhtäkkiä huomaat, että puhut englantia sujuvasti. Ulkomailla saatuja oppeja voit hyödyntää missä tahansa. Ulkomailla oppiessasi tekemään töitä erilaisten, sekä eritaustaisten ihmisten kanssa, todennäköisesti se on sinulle täysin luontevaa jo työelämässä. Pystyt tekemään töitä kaikenlaisten ihmisten kanssa, hyväksymään erilaisia mielipiteitä, sekä ajattelumalleja. 

 

Jos tuntuu sille, että matkalaukku on jo lähes valmiiksi pakattu ja lähtöselvitys tehty, kannattaa ottaa yhteyttä lähimmän nuorisokeskuksen kansainvälisten asioiden koordinaattoriin, jolta saat neuvoja kansainvälistymiseen.

 

Maailma on sinulle avoin uusine kokemuksineen ja ideoineen! Just do it!

 

Katso myös Metsäkartanon vinkit kansainvälistymiseen!

 

 

Kirjoittaja: Miro Hakala

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Julkaistu: Ti, 06/10/2015 - 12:37


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä