Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Uusi kiinankielinen EU-tietosivusto julkaistu

© shutterstock.com - Petrenko Andriy
© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Oumeng.eu-sivusto tarjoaa kiinaa puhuville tietoa ja vinkkejä erilaisista aiheista, jotka liittyvät EU:hun ja sen jäsenmaihin. Sivusto on osa lisääntyvää EU:n ja Kiinan välistä yhteistyötä.

Euroopan unionin ja Kiinan välille rakennetaan siltoja eri sektoreilla, kuten digitaaliteknologian ja infrastruktuurin aloilla. Oumeng.eu-sivuston kautta myös kiinaa puhuvat nuoret voivat löytää itseään kiinnostavaa, hyödyllistä tietoa EU:sta.

 

 

Mitä sivustolta löytyy?

 

Voit selailla kuvia ja etsiä tiettyjä sisältöjä. Esimerkkejä:
 

  • Kulttuurikalenteri tarjoaa ajankohtaista tietoa tulevista kulttuuritapahtumista, joita järjestetään EU-maiden lähetystöissä tai kulttuuri-instituuteissa Kiinassa tai Euroopassa.
  • Interaktiivinen kartta tarjoaa tietoa ja tilastoja kaikista EU-maista.
  • Hyödyllisiä vinkkejä esimerkiksi koulutusjärjestelmistä (yliopistot, apurahat, jne.), työpaikoista (mm. eurooppalaisissa yrityksissä ja lähetystöissä), kulttuurista ja matkustamisesta (viisumit ym.) Euroopan unionissa.

 

 

EU:n ja Kiinan välinen yhteistyö

 

Sivuston julkaisija on Euroopan unionin Kiinan edustusto. Julkaisu liittyy EU:n ja Kiinan 40-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlintaan. Sen tarkoituksena on myös lisätä EU:n ja Kiinan välillä kulttuurista ja ihmisten välistä vuorovaikutusta.

 

Brysselissä järjestetään 15.-17.9. merkittävä tapaaminen, EU-China High Level People-to-People Dialogue (HPPD), jonka tavoitteena on edistää tiedonkulkua ja yhteisymmärrystä Kiinan ja EU:n välillä. Lisäksi tavoitellaan kulttuurienvälisen vuoropuhelun edistämistä ja luottamuksen ja kunnioituksen rakentamista erityisesti nuoriin liittyen. Edellisten HPPD-tapaamisten tuloksena on syntynyt useita kumppanuushankkeita, joissa oli mukana nuorisojärjestöjä. Hankkeiden teemat liittyivät nuorten työllisyyteen, yrittäjyyteen, yhteiskunnalliseen osallisuuteen ja vapaaehtoistoimintaan.

 

Jos olet kiinnostunut eurooppalaisten ja kiinalaisten nuorisojärjestöjen yhteisistä hankkeista, vieraile yhteistyöhankkeen sivustolla: Youth in the EU and China: Working Together to Common Challenges. Hankkeen tavoitteena on tehdä näkyväksi vapaaehtoistoiminnan positiivisia vaikutuksia nuorisotyöttömyyteen, mm. järjestämällä koulutuksia ja seminaareja.