Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Maailmanvaihto: vapaaehtoismahdollisuuksia ympäri maailmaa!

EVS volunteer in Finland
Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Haluaisitko nähdä maailmaa, olla avuksi ja oppia uutta? Hae vapaaehtoistyöhön ulkomaille nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kautta!

 

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Haluaisitko nähdä maailmaa, olla avuksi ja oppia uutta? Hae vapaaehtoistyöhön ulkomaille nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kautta!

 

Maailmanvaihto lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Eurooppaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Oseaniaan 6–12 kuukaudeksi. Vapaaehtoiset osallistuvat joko International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmaan tai Eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun (European Voluntary Service, EVS).

IYCE-ohjelman kautta Maailmanvaihto lähettää vapaaehtoisia Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Oseaniaan. ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät etenkin lasten ja nuorten parissa sosiaali- ja opetusalan työpaikoissa, kuten päiväkodeissa, kouluissa, katulasten tukikeskuksissa ja orpokodeissa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös mm. ihmisoikeusjärjestöissä ja ympäristöalalla. Hae vaikka luonnonsuojelutehtäviin Costa Ricaan tai vammaistyöhön Intiaan! Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja joustaa monissa kohdemaissa. Ohjelma on omarahoitteinen.

Myös Eurooppalaisessa vapaaehtoispalvelussa on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi vammaistyöhön, lapsi- ja nuorisotyöhön sekä kulttuuri- ja järjestötyöhön. Ikäraja Eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun on 18–30 vuotta. EVS on Euroopan unionin tuen ansiosta osallistujille miltei maksuton. Se on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille, joilla on esimerkiksi työttömyyden takia toisia nuoria vähäisemmät mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on yli 50-vuotias järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja tarjota oppimismahdollisuuksia nuorille aikuisille.

Kiinnostuitko? Lue lisää mahdollisuuksista osoitteessa www.maailmanvaihto.fi.

Julkaistu: Ke, 29/10/2014 - 12:02


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä