Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Työharjoitteluun Japaniin Vulcanus-ohjelman kautta

© fotolia.com - luchshen
© fotolia.com - luchshen
Oletko kiinnostunut työharjoittelujaksosta nousevan auringon maassa? Ehkä Vulcanus-ohjelma on sinua varten.

EU:n–Japanin teollisen yhteistyökeskuksen vuonna 1997 käynnistämä Vulcanus in Japan -ohjelma antaa opiskelijoille mahdollisuuden harjoitteluun Japanissa. Harjoitteluun sisältyy viikon mittainen seminaari, neljän kuukauden intensiivikielikurssi ja kahdeksan kuukauden työharjoittelu japanilaisessa yrityksessä.

 

Kuka voi hakea

 

Hakijoiden on oltava EU-maan kansalaisia ja vähintään kolmannen vuoden opiskelijoita insinööritieteiden tai luonnontieteiden alalla jossakin EU:n alueella sijaitsevassa korkeakoulussa. Opiskelualana voi olla esim. tietojenkäsittelyoppi, insinööritieteet, konetekniikka, kemia, elektroniikka, bioteknologia, sähkötekniikka, fysiikka, televiestintä, tietotekniikka, ydintekniikka, rakennustekniikka, metallimateriaalit, keramiikka tai tuotantojärjestelmät. Ohjelmakausi alkaa syyskuussa ja päättyy seuraavan vuoden elokuussa. Ohjelman tavoitteena on kehittää Japanin ja EU:n välistä teollista yhteistyötä ja keskinäistä ymmärtämystä. Jos opintoihin kuuluu pakollinen harjoitteluvuosi, Vulcanus-jaksosta voi saada opintosuorituksia, tai se voi olla välivuosi opinnoista.

 

Hakumenettely

 

Hakulomakkeen voi täyttää verkossa. Valintakriteereinä ovat hakijoiden akateemiset suoritukset, opettajien suositukset, englannin taito, motivaatio, kiinnostus EU:n ja Japanin välisiin suhteisiin ja kyky sopeutua vieraaseen kulttuuriin.

 

Rahoitus

 

Harjoitteluvuoden kustannuksiin on saatavilla avustuksia. Ohjelmaa rahoittavat EU:n–Japanin teollinen yhteistyökeskus ja japanilaiset yritykset, jotka isännöivät harjoittelijoita. Osallistujat voivat saada 2 000 000 jenin suuruisen avustuksen matkakuluihinsa. Kielikurssi ja seminaari ovat maksuttomia, ja osallistujille tarjotaan myös majoitus koko harjoittelujakson ajaksi.

Julkaistu: Ti, 04/02/2014 - 21:38


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä