Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Bogliasco-apurahat Italiaan

© fotolia.com - olly
© fotolia.com - olly
Eri taiteenalojen tai humanististen tieteiden edistyneemmät harjoittajat voivat hakea apurahaa Bogliasco-ohjelmasta ja työskennellä Bogliasco-säätiön opintokeskuksessa Liguriassa.

Bogliasco-säätiön Ligurian opintokeskus Genovan lähellä Italian Rivieralla myöntää oleskeluapurahoja taiteilijoille ja humanistisen alan tutkijoille ikään, sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta.

 

Kuka voi hakea

Apurahaa voivat hakea arkeologian, arkkitehtuurin, elokuva- ja videotaiteen, filosofian, historian, kirjallisuuden, klassillisten kielten ja antiikin kulttuurin, kuvataiteiden, maisema-arkkitehtuurin, musiikin, tanssin ja teatterin alalla luovaa työtä tai tieteellistä tutkimusta tekevät. Opintokeskuksessa ei kuitenkaan ole harjoitussalia, mikä on syytä ottaa huomioon, jos työstää tanssiin, musiikkiin tai teatteriin liittyvää esitystä.

 

Hakumenettely

Bogliasco-apurahaa hakevalla on oltava omalta alaltaan huomattavia saavutuksia (hakijan ikä ja kokemus huomioon ottaen). Hakemuksessa on myös esiteltävä, mitä hankkeita aikoo toteuttaa Bogliascossa. Bogliasco-apurahoja ei myönnetä tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Hakemuksen voi tehdä englanniksi, espanjaksi, italiaksi, ranskaksi tai saksaksi. Tarkista kaikki hakuprosessin yksityiskohdat ja siinä tarvittavat asiakirjat Bogliasco-apurahojen omalta sivustolta.

 

Hakuajat

Apurahajakso on yleensä joko syyskuusta joulukuun 13. päivään (syys-talvikausi), jolloin hakemus on jätettävä viimeistään tammikuussa, tai helmikuusta toukokuuhun (talvi-kevätkausi), jolloin hakemus on jätettävä huhtikuussa. Bogliasco-sivustolta löytyvät tämänvuotiset tarkat päivämäärät.

 

Bogliasco-säätiö on isännöinyt lähes 700:aa taiteilijaa tai tutkijaa noin 40 maasta. Säätiö aloitti toimintansa vuonna 1996. Säätiö myöntää vuosittain noin 50 apurahaa, joiden kesto on yleensä noin 30 vuorokautta.

Julkaistu: Ti, 04/02/2014 - 15:48


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä