Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Luckan auttaa kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan

Voit etsiä tietoa, saada oman mentorin ja tulla suomalaisen yhteiskunnan aktiiviseksi osallistujaksi. Tai ehkä haluaisit auttaa uusia tulijoita rakastumaan omaan maahasi?

Jos olet tullut Suomeen vasta vähän aika sitten, olet ehkä huomannut, että tiedon löytäminen voi joskus olla haasteellista. Syynä voi olla kieli tai epäselvät tietolähteet. Ehkä haluaisit opiskella suomea tai ruotsia tai olet kiinnostunut myös löytämään Suomesta työpaikan, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaa. Vai oletko paikallinen, joka haluaisi tavata kansainvälisiä ihmisiä ja esitellä heille kaunista kotimaataan? Luckanin avulla voit toteuttaa haaveesi.

 

Luckan on suomenruotsalainen tieto- ja kulttuurikeskus, joka tarjoaa toimintaa ja erilaisia palveluita ruotsiksi, yhteistyössä muiden kieli- ja kulttuuriryhmien kanssa. Toiminta on paikallista, alueellista ja valtakunnallista. Luckan järjestää myös viikoittaisen tapaamisen, jossa erilaisista taustoista Suomeen muuttaneet ihmiset voivat tavata ja keskustella.

 

Etsitkö palveluita, koulutusohjelmia, kielikursseja, vapaa-ajan toimintaa tai työpaikkoja? Voit varata ajan Luckanin Bridge-kotoutumispalvelun työntekijälle. Palvelu järjestää tapahtumia ja monenlaista toimintaa, jotka voivat auttaa sinua kotoutumaan Suomeen, ja samalla voit pitää hauskaa. 

 

Jos olet kiinnostunut tapaamaan paikallisia ihmisiä ja tutustumaan heidän elämäntapoihinsa, voit ilmoittautua Fika-palveluun. Voit saada oman mentorin, joka on paikallinen vapaaehtoinen, joka auttaa sinua tuntemaan olosi kotoisaksi Suomessa. Jos olet paikallinen ja haluat toimia oman kulttuurisi ja yhteiskuntasi lähettiläänä, tässä on tilaisuutesi. Uusiin kulttuureihin voi tutustua myös omassa kotimaassa!

 

Tällä hetkellä Luckan tarjoaa palveluita pääkaupunkiseudulla, Porvoossa ja Kirkkonummella.

Julkaistu: Ke, 27/05/2015 - 13:24


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä