Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Osallistu Ei vihapuheelle –nuorisoliikkeeseen!

Ei vihapuheelle logot
Ei vihapuheelle
Ei vihapuheelle -liike on nuorten ihmisoikeusaktivistien liike, joka puuttuu vihapuheeseen ja edistää yhdenvertaisuutta verkossa ja yhteiskunnassa.

Ei vihapuheelle -liike on osa euroopanlaajuista No Hate Speech Movementia. Euroopan neuvoston käynnistämän kampanjan Suomen kansallisena koordinaattorina toimii Plan Suomi. Suomen kampanja käynnistyi maaliskuussa 2013 ja jatkuu vuoden 2014 loppuun.

 

Ei vihapuheelle -liike toimii sekä verkossa että muualla yhteiskunnassa. Liike haluaa tuoda esiin ja puuttua vihapuheeseen sen kaikissa muodoissa, keskustelupalstojen rasismista verkkokiusaamiseen ja loukkaavista huuteluista yhteiskunnan eriarvoisuutta synnyttäviin rakenteisiin.

 

Ei vihapuheelle -liikkeen kantava voima ovat 18–25-vuotiaat, liikkeen teemoihin ja toimintaan koulutetut vapaaehtoiset aktivistit. Aktivoimalla nuoria toimimaan ja herättelemällä suurta hiljaista yleisöä liike pyrkii tuomaan ilmi vaaroja, joita vihapuhe ja syrjintä aiheuttavat ihmisoikeuksille, sananvapaudelle ja demokratialle. Tavoitteita ovat asenteiden muuttuminen hyväksyvämmiksi sekä avoimemman yhteiskunnan ja turvallisemman verkon rakentaminen.

 

Miten voit osallistua Ei vihapuheelle –liikeeseen?

 

Tule mukaan edistämään sananvapautta ja ihmisoikeuksia ja toimimaan vihapuhetta vastaan. Innosta luokkasi, järjestösi tai vaikka urheilujoukkueesi toimimaan ymmärtävämmän ja reilumman Suomen puolesta. Tasavertaisuuden ja avoimuuden puolustamiseen ja positiivisen viestin levittämiseen on monia keinoja. Näillä pääsette alkuun:

 

Katsokaa yhdessä videot, joissa keskustellaan vihapuheesta Suomessa ja Euroopassa.

 

Video of NO HATE

No Hate Speech Movement official Campaign video

 

 

Pohtikaa vielä yhdessä, mitä vihapuhe on ja miten se vaikuttaa ihmisiin.

 

  • Onko kukaan nähnyt, että toista kohdellaan väärin? Verkossa tai muualla?
  • Miten läsnäolijat ovat puuttuneet tai voisivat puuttua kiusaamiseen tai loukkauksiin? Verkossa ja muualla?
  • Mitä ryhmässänne tai yhteisössänne voisi tehdä, jotta jokainen saisi olla sellainen kuin on ilman pelkoa häirinnästä ja loukkaavasta puheesta?
  • Millaista on nettikäyttäytyminen, joka auttaisi luomaan turvallisemman verkkoympäristön ja avoimemman keskustelukulttuurin?

 

Ottakaa kantaa kuvien avulla! Tarkemmat ohjeet EI vihapuheelle verkkosivustolta http://eivihapuheelle.fi/mukaan/

 

Ei vihapuheelle sydämet