Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Nuorisotakuu työttömyyttä vastaan

© European Commission
© European Commission
Nuorisotakuu takaa, että kaikille alle 25-vuotiaille nuorille ja alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään 3 kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta.

Nuorisotakuu ja siihen kuuluvat koulutustakuu ja nuorten aikuisten osaamisohjelma:


• antavat mahdollisuuden nuorelle, jolla ei ole työtä tai koulutusta
• edistävät nuorten työllisyyttä ja lisäävät nuorten ammattitaitoa
• lisäävät ja vahvistavat nuorten mahdollisuuksia itsenäiseen elämään.
 

Nuorisotakuu tarkoittaa sitä, että jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta. Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittaudutaan TE-toimistoon. TE-palvelujen asiantuntijat ohjaavat sinua eteenpäin juuri sinulle parhaiten sopivan palvelun löytymiseksi.

 

Suomessa nuorisotakuu on ollut käytössä vuoden 2013 alusta lähtien. Monet muutkin Euroopan unionin jäsenvaltiot suunnittelevat parhaillaan kansallista nuorisotakuuta Euroopan komission tukemana. Onnistuakseen nuorisotakuu edellyttää vahvaa sitoutumista ja yhteistyötä kaikilta mukana olevilta tahoilta, joita ovat mm. työvoimaviranomaiset, oppilaitokset, työnantajat ja ammattiliitot.

Julkaistu: Ti, 08/09/2015 - 14:47


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä