Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Lyhytaikainen majoittuminen Euroopassa

© Flickr - garryknight
Sinulla on kaikki valmiina matkaa varten: laukut on pakattu, matkaliput hankittu, mutta entäs majoitus? Tältä sivulta löydät tietoa edullisista majoitusvaihtoehdoista eri puolilla Eurooppaa.

Hostellit/Retkeilymajat

Erilaiset hostellit ja retkeilymajat ovat hotelleja edullisempi majoittumisvaihtoehto. Löydät alta listan suosituimmista hostellisivustoista:

 • European Hostels: etsi kaupungin parasta ja halvinta yösijaa. Sivustolta löytyy myös muita matkustusvinkkejä.
 • European Hostel Guide: opas johon on kerätty tietoa (kuvat ja hostellien kotisivut) edullisista majoitusvaihotehdoista ympäri Euroopan.
 • Hostel World: palvelun kautta voit etsiä edullisia majoitusvaihtoehtoja ja tehdä varauksia eri puolilla maailmaa sijaitseviin hostelleihin. Sivustolta löytyy myös asiakkaiden arvioita majoituksen tasosta sekä omatoimimatkaajien matkavinkkejä.
 • Hostels.com: palvelu kattaa yli 35 000 majoituskohdetta. Sisältää myös kaupunkikohtaisia matkavinkkejä.
 • Hostelling International: majoittuminen retkeilymajoissa on edullinen tapa tutustua kohdemaahan. Tämä palvelu kattaa yli 4000 retkeilymajaa (youth hostel) eri puolilla maailmaa.
 • Hostel Bookers: palvelu kattaa yli 3500 retkeilymajaa ja halpaa hotellia eri puolilla maailmaa. Palvelu sisältää myös matkablogeja, erilaisia matkustusvinkkejä sekä oppaita eri matkakohteisiin.

Leirintäalueet
Majoittuminen leritäalueilla lähellä luontoa on myös edullinen majoitusvaihtoehto.

 • EuroCampings: palvelu kattaa kaikki Euroopan leirintäalueet. Voit etsiä tietoa leirintäalueista maan, maakunnan, kaupungin, leirintäalueen nimen tai leirintäalueen varustelun perusteella.
 • Interhike: palvelu joka tarjoaa ohjeistusta leirintäalueista ja vaellusreiteistä eri puolilla Eurooppaa. Voit valita alueen joka kiinnostaa sinua karttapohjalta ja palvelu listaa sinulle kaikki alueen leirintäalueet.

Asunnon vuokraaminen

Voit myös vuokrata huoneen tai koko asunnon/talon ja tarjota oman asuntosi vuokralle matkasi ajaksi.

 • CasaSwap: maailmanlaajuinen palvelu, jonka kautta voit löytää uusia kämppäkavereita, sekä vuokrata tai tarjota vuokralle asuntoja sekä vaihtaa asuntoja loma-aikana jonkin toisen palvelun käyttäjän kanssa.
 • Airbnb: palvelu, jonka kautta voit vuokrata asuntoja ja huoneita yli 34 000 kaupungissa, jotka sijaitsevat 192 eri maassa. Voit myös tarjota oman asuntosi vuokralle palvelun kautta oman matkasi ajaksi ja pienentää siten omaa matkabudjettiasi.

Asunnon vaihtopalvelut

Voit myös ilmoittautua mukaan kansainväliseen palveluun, jossa lupaudut vastaanottaamaan vieraita omassa kodissasi ja vastavuoroisesti voit yöpyä jonkun toisen kotona omalla ulkomaan matkallasi. 

 • Belodged.com: verkkoyhteisö, jonka jäsenet tarjoavat majoitusta kotonaan muille jäsenille ja majoittuvat puolestaan matkoillaan muiden jäsenten kotona.
 • Hospitality Club: kansainvälinen yhteisö, joka tarjoaa jäsenilleen ilmaista majoitusta eri puolilla maailmaa.
 • Couchsurfing: palvelun kautta löydät isäntäperheitä yli 100 000 kaupungista eri puolilla maailmaa, joiden luona voit yöpyä. Voit myös tarjota majapaikkaa ulkomaisille vieraille omasta kodistasi tai ilmoittautua esittelemään omaa kotikaupunkiasi ulkomaisille vieraille.
 • Knok: palvelussa on mukana 30 000 kotia 159 maassa, jotka tarjoavat ilmaista majoitusta ulkomaisille vieraille. Kotivakuutus sisältyy palveluun.

Jo et onnistu varaamaan itsellesi majoitusta ja sinulla on aikainen lento tai pidempi koneenvaihto, voit myös yöpyä lentokentällä. The Guide to Sleeping in Airports sivusto sisältää ohjeita miten lentokentillä voi yöpyä sekä matkaajien arvioita ja vinkkejä yöpymisestä eri lentokentillä.

 

Julkaistu: Ma, 02/06/2014 - 08:34


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä