European Youth Portal

Information and opportunities for young people across Europe.


Živa knjižnica i u Dubrovniku!

Živa knjižnica u Dubrovniku - „Be young, be mobile! – Kako ostvariti svoje potencijale kroz europske programe mobilnosti?“

Živa knjižnica: „Be young, be mobile! – Kako ostvariti svoje potencijale kroz europske programe mobilnosti?“

Povodom obilježavanja 7. Europskog tjedna mladih (27.04. -10.05.2015), dvije dubrovačke udruge: Erasmus Student Network Dubrovnik i Europski dom Dubrovnik u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU organiziraju Živu knjižnicu na temu mobilnosti.

Čuo si za programe mobilnosti? Zvuči ti zanimljivo, ali ne znaš točno o čemu se radi? Želio bi sudjelovati, ali ne znaš kako?

U subotu 9. svibnja 2015. od 16:00 do 18:00 sati posjeti Živu knjižnicu u Mokošici (podružnica Kluba za mlade "Drito", Bartola Kašića 8) te kroz druženje s mladima-živim knjigama saznaj informacije o mogućnostima mobilnosti koja ti se nude, kao i konkretna iskustava mladih koji su prošli kroz neki program mobilnosti.
U našoj knjižnici imati ćeš priliku ''prelistati'' različita štiva na temu mobilnosti. Između ostalog posjetiteljima će biti dostupne knjige koje su bile su na Erasmusu, na međunarodnim razmjenama mladih, seminarima, treninzima; knjige koje su sudjelovale u europskoj volonterskoj službi, putovale od grada do grada, pokrenule svoju udrugu ... Knjige koje su prepoznale i ugrabile priliku za nešto što ih je pokrenulo u životu i otvorilo im daljnje mogućnosti.

Osim što pridonose ukupnom razvoju mladih, europski programi mobilnosti pomažu i pri zapošljavanju!

Gost Žive knjižnice bit će i Hrvoje Kovač, mladeški aktivist iz Varaždinske županije, stručnjak s više od 13 godina iskustva u osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama i sudionik i organizator velikog broja projekata mobilnosti mladih.

Ne propustite ovaj događaj jer možda vaš prvi korak prema mobilnosti bude upravo razgovor s jednom od naših knjiga!

Additional event information
venue

Klub za mlade "Drito", Mokošica, Bartola Kašića 8, Dubrovnik - Croatia


Instagram | #YOUTHWEEK