Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Ți-ar plăcea să explorezi Europa în această vară?

Ai 18 ani? Vrei să descoperi Europa? Atunci ești candidatul ideal pentru a participa la o nouă inițiativă a Uniunii Europene care va fi lansată în scurt timp.

În iunie 2018, Comisia Europeană va selecționa până la 15 000 de tineri entuziaști care vor fi norocoșii beneficiari ai unui permis de călătorie cu care vor putea descoperi Europa.

Călătorind, tinerii au șansa de a profita de libertatea de circulație, de a descoperi diversitatea Europei, de a se bucura de bogăția sa culturală și de a-și face prieteni pe tot continentul. Și nu în ultimul rând, au șansa de a se descoperi pe ei înșiși.

Întrucât 2018 este și Anul european al patrimoniului cultural (https://europa.eu/cultural-heritage/european-year-cultural-heritage_ro), ai un motiv în plus să te consideri deosebit de norocos. Aceasta înseamnă că vei avea posibilitatea de a participa la numeroasele evenimente care au loc în toată Europa pentru a celebra patrimoniul său cultural deosebit de divers.

Dacă dorești să participi trebuie să ai 18 ani (și să nu fi împlinit încă 19) în momentul înscrierii și să deții naționalitatea unei țări din UE. Vei putea să călătorești pe o durată de maximum 30 de zile și să vizitezi până la 4 țări diferite. De asemenea, vei putea călători individual sau în grup.

Principalul mijloc de transport va fi trenul. Vei admira priveliști impresionante, orașe și peisaje diverse care te vor ajuta să descoperi și să înțelegi mai bine diversitatea Europei.

Acolo unde este nevoie și ținând cont de factori precum condițiile de mediu, distanța și durata deplasării, permisul de călătorie îți va da posibilitatea de a opta și pentru alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul. În cazuri excepționale, dacă nu există niciun alt mijloc de transport disponibil, va fi permisă călătoria cu avionul.

Înscrierile se fac pe durata a două săptămâni din luna iunie 2018 (detalii în curând). Selecția finală se va realiza prin intermediul Portalului european pentru tineret. Acesta este locul unde persoanele interesate trebuie să completeze un formular on-line pentru a intra în competiție.

Odată selectați, câștigătorii vor putea pleca în călătorie în perioada iulie-sfârșitul lui septembrie 2018. Atenție! Comisia acoperă doar costul permisului de călătorie.  Cazarea și cheltuielile de întreținere sau de altă natură vor fi suportate de participanți.

Ai 18 ani, ești cetățean european și dorești să afli mai multe despre Europa? Sau știi pe cineva care are 18 ani și ar vrea să călătorească în UE? Stai cu ochii pe Portalul european pentru tineret.

Mai multe detalii despre regulile de participare și orientările referitoare la această inițiativă vor fi publicate în mai 2018, la secțiunea „călătorii” de pe Portalul european pentru tineret. Informațiile vor fi publicate și pe paginile de Facebook și Twitter ale „European Youth”.

Europa e la picioarele tale. Fă primul pas!

Publicat: L, 30/04/2018 - 15:43


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!