Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Európai sporthét

© shutterstock.com - Diego Cervo
Európa a tervek szerint minden évben európai sporthetet rendez, hogy a testmozgás révén ösztönözze a lakosságot az egészséges életmódra. Az esemény középpontjában az alulról szerveződő kezdeményezések állnak. Olyan sportolási lehetőségek bemutatására kerül sor a sporthét alkalmával, amelyek életkortól, társadalmi háttértől vagy erőnléti szinttől függetlenül mindenki számára elérhetők.

A 2015. szeptemberi európai sporthéten a 34 részt vevő ország rendezvények ezreit szervezte meg. A sporthét az alábbi témák köré szerveződött:        
 

  • oktatási környezet
  • munkahely
  • kültéri testmozgás
  • sportegyesületek
  • fitnesz-termek

 

Az európai sporthét kiemelkedő eseménye szeptember 9-én volt: ezen a napon Brüsszelben az Unió különböző tagállamaiból érkező döntéshozók, sportügyi munkatársak és szakértők megosztották egymással bevált gyakorlataikat, megvitatták a problémás ügyeket és új, testmozgást népszerűsítő elképzelésekkel álltak elő. A brüsszeli rendezvény keretében sporteseményekre, műhelytalálkozókra és egy konferenciára is sor került, valamint átadták a legjobb, alulról szerveződő európai kezdeményezésnek járó díjat is.

 

Kapcsolódó linkek

Mozdulj rá a Mozgás hetére!

Eurobarométer felmérés az ifjúságról

Közzétéve: sze., 25/11/2015 - 12:14


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!