Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Jótékonysági futás

© shutterstock.com - Warren Goldswain
Ha jótékonysági futáson veszel részt, az állóképességedet is javítod, és abban is segítesz, hogy egy jó ügy támogatására minél több pénz gyűljön össze.

Válaszd ki, milyen jótékonysági futóversenyen állsz rajthoz.

Ha szeretsz futni, elindulhatnál valamilyen jótékonysági versenyen. Olyan ügyet válassz, mely közel áll a szívedhez, mert ez kitartásra ösztönöz majd. 

 

Vedd fel a kapcsolatot a Neked tetsző jótékonysági szervezettel, és mondd el nekik, hogyan és mekkora összegben szeretnél adományt gyűjteni a részükre. A szervezet tájékoztató csomagot küld majd Neked, és tanácsot ad azzal kapcsolatban, hogyan tudod a legeredményesebbé tenni adománygyűjtő tevékenységedet.

 

Eddz szorgalmasan.

Ha korábban nem futottál rendszeresen, ideje elkezdeni. Íme néhány tanács, amit érdemes megfontolnod:           

  1. Szerezd be a megfelelő felszerelést. A jó minőségű felszerelés létfontosságú. Szaküzletben kérj tanácsot, hogy biztosan olyan futócipőt vásárolj, mely megfelelően támasztja meg a lábad.
  2. Törődj az egészségeddel. Táplálkozz kiegyensúlyozottan, és ha dohányzol, feltétlenül szokj le, mert a dohányosok nehezebben bírják a futást.
  3. Jól csináld, amit csinálsz. Kend be a bőröd napvédő krémmel, a bemelegítéshez végezz nyújtógyakorlatokat, futás közben pedig tartsd egyenesen a hátad, és lélegezz mélyeket.
  4. Ne erőltess semmit. A maratonfutáshoz sok türelem kell. Hónapokon át rendszeresen eddz az alkalomra. Először kisebb távolságokat fuss le lapos terepen. Olyan tempót válassz, amelyet a rajttól a célig tartani tudsz majd.
  5. Igyál elég vizet. Futás előtt és alatt is rendszeresen fogyassz vizet.
  6. Kövesd nyomon a teljesítményed. Okostelefonos alkalmazás vagy lépésszámláló segítségével mérd, hogy mekkora távolságot teszel meg, vagy vezess futónaplót, mert ez segít abban, hogy a lelkesedésed ne lohadjon le.
  7. Fuss együtt másokkal. Szórakoztatóbb másokkal közösen sportolni, ezért hívd el futni a barátaidat, vagy lépj be valamelyik futóklubba, ahol rokonlelkekkel találkozhatsz.

 

A közelgő európai futóeseményekről, maratonokról a Marathon Runners Diary és az Ahotu Marathons elnevezésű webhelyen találhatsz információkat.

Közzétéve: p., 13/11/2015 - 10:17


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!