Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Trčati u dobrotvorne svrhe

© shutterstock.com - Warren Goldswain
Sudjelovanjem u utrci dobrotvorne organizacije može se ne samo prikupiti novac, već i ostati u formi.

Odaberite dobrotvornu organizaciju

Ako volite trčati, razmislite o utrci u dobrotvorne svrhe. Odaberite dobrotvornu organizaciju ili ideal koji ti je važan i koji će te motivirati.. 

 

Obratite se dobrotvornoj organizaciji za koju želite prikupiti novac i objasnite im koji iznos želite prikupiti i na koji način. Oni će vam poslati plan za prikupljanje sredstava i dati savjete kako bi vaše iskustvo bilo što bolje. 

 

Počnite trčati

Ako prije niste baš trčali, evo par savjeta:         

  1. Nabavite pravu opremu. Oprema za trčanje dobre kvalitete jako je važna. Raspitajte se u prodavaonici specijaliziranoj za takvu opremu kako bi bili sigurni da imate pravu obuću za trčanje.
  2. Vodite brigu o sebi. Pazite na uravnoteženu prehranu i prestanite pušiti ako možete jer će vam tako biti lakše trčati.
  3. Učinite to ispravno. Nanesite kremu za sunčanje, ne zaboravite vježbe za zagrijavanje prije trčanja i trčite uspravno te dišite duboko tijekom trčanja.
  4. Nemojte se žuriti. Trčanje maratona zahtijeva strpljenje. Pripremajte se mjesecima unaprijed na redovitim treninzima. Počnite s kratkim stazama na ravnim površinama. Trčite dovoljno sporo kako bi zadržali isti ritam od početka do kraja.
  5. Pijte dovoljno tekućine. Redovito pijte vodu, prije i za vrijeme trčanja.
  6. Pratite svoj napredak. Koristite se aplikacijom na svojem pametnom telefonu ili pedometrom radi brojanja koraka ili vodite bilješke o trčanju kako bi ostali motivirani.
  7. Trčite s prijateljima. Uvijek je zabavnije trčati s drugima – trčite s prijateljima ili se učlanite u klub za trčanje kako bi upoznali druge osobe koje vole trčati.

 

Utrke u Europi planirane u budućnosti možete pronaći na stranicama Dnevnik maratonca (Marathon Runners Diary) i Ahotu maratoni (Ahotu Marathons).

Objavljeno: čet, 12/11/2015 - 17:02


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!