Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Τρέξτε για φιλανθρωπικό σκοπό

© shutterstock.com - Warren Goldswain
Ένας τρόπος να ασκηθείτε και παράλληλα να συγκεντρώσετε χρήματα για καλό σκοπό είναι να συμμετάσχετε σε φιλανθρωπικό μαραθώνιο.

Επιλέξτε μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Αν σας αρέσει το τρέξιμο, σκεφτείτε μήπως θα σας ενδιέφερε να τρέξετε για κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό. Επιλέξτε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή έναν σκοπό που έχει σημασία για σας ώστε να έχετε κίνητρο να πάρετε μέρος στον αγώνα.  

 

Στη συνέχεια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στη φιλανθρωπική οργάνωση για την οποία θέλετε να συγκεντρώσετε χρήματα, λέγοντάς τους το ποσό που σκοπεύετε να συγκεντρώσετε και πώς σκοπεύετε να το κάνετε. Θα σας αποστείλουν ένα πακέτο συγκέντρωσης χρημάτων και συμβουλές για να αποκομίσετε την ωραιότερη δυνατή εμπειρία από τη συμμετοχή σας.

 

Αρχίστε τρέξιμο

Αν δεν έχετε κάνει τρέξιμο στο παρελθόν, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές:         

  1. Εφοδιαστείτε σωστά. Είναι απολύτως απαραίτητο να διαθέτετε τον σωστό εξοπλισμό για τρέξιμο. Απευθυνθείτε σ΄ ένα κατάστημα που ειδικεύεται σε τέτοιους είδους εξοπλισμό, ώστε να είστε βέβαιοι ότι τα αθλητικά σας παπούτσια παρέχουν τη σωστή στήριξη.
  2. Φροντίστε τον εαυτό σας. Φροντίστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και, αν μπορείτε, σταματήστε το κάπνισμα. Κάνει το τρέξιμο πιο δύσκολο.
  3. Κάντε το σωστά. Φορέστε αντηλιακό, βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστές ασκήσεις στρέτσινγκ προτού ξεκινήσετε και κρατήστε την πλάτη σας ίσια και αναπνέετε βαθιά ενόσω τρέχετε.
  4. Ποτέ να μη βιάζεστε. Το τρέξιμο ενός μαραθωνίου απαιτεί υπομονή. Προετοιμαστείτε μήνες πριν από τον αγώνα κάνοντας τακτική άσκηση. Ξεκινήστε να τρέχετε σύντομες αποστάσεις σε επίπεδα μέρη στην αρχή. Να τρέχετε αρκετά αργά ώστε να διατηρείτε τον ίδιο ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος.
  5. Φροντίστε να ενυδατώνεστε επαρκώς. Πίνετε νερό τακτικά, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.
  6. Καταγράψτε την πρόοδό σας. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή στο smartphone σας ή ένα ποδόμετρο για να μετράτε τα βήματα που κάνετε ή κρατήστε ημερολόγιο τρεξίματος για να παρακινείτε τον εαυτό σας.
  7. Τρέξτε με φίλους. Είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να τρέχετε μαζί με άλλους. Τρέξε μαζί με φίλους σας ή γραφτείτε σε κάποιον σύλλογο για να συναντήσετε άλλα άτομα που τους αρέσει το τρέξιμο.

 

Επισκεφθείτε τους ιστότοπους Marathon Runners Diary και Ahotu Marathons για να ενημερώνεστε για μαραθωνίους που διοργανώνονται στην Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε: Πε, 12/11/2015 - 16:56


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!