Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Løb for velgørenhed

© shutterstock.com - Warren Goldswain
Kom i form og saml penge ind til et godt formål ved at løbe for velgørenhed.

Vælg velgørende organisation.

Hvis du kan lide at løbe, skulle du overveje at løbe for velgørenhed. Vælg en velgørende organisation eller en sag, der er vigtig for dig. Det holder dig motiveret. 

 

Henvend dig til den velgørende organisation, du vil samle penge ind for, og fortæl dem, hvor meget du vil indsamle og hvordan. Så sender de dig oplysninger om pengeindsamling og råd om, hvordan du får mest muligt ud af det.

 

Begynd at løbe

Hvis du ikke har løbet så meget før, er her nogle råd:    

  1. Få det rigtige udstyr. Det er vigtigt at have løbeudstyr af god kvalitet. Få vejledning i en specialiseret forretning, så du får sko, der støtter dine fødder korrekt.
  2. Pas på dig selv. Spis alsidigt og hold op med at ryge, hvis du kan. Rygere har sværere ved at løbe.
  3. Gør det på den rigtige måde. Tag solkrem på, sørg for at strække ordentligt ud,  inden du begynder, hold ryggen rank og træk vejret normalt, mens du løber.
  4. Giv dig god tid. Et maratonløb kræver tålmodighed. Begynd forberedelserne flere måneder inden med regelmæssig træning. Start med at løbe korte ture i fladt terræn. Løb så langsomt, at du kan holde samme fart fra start til slut.
  5. Sørg for ikke at blive dehydreret. Drik vand regelmæssigt inden og under løbet.
  6. Følg din udvikling. Brug en løbe-app på din mobil eller en skridttæller eller før logbog for at holde motivationen oppe.
  7. Løb sammen med venner. Det er altid sjovere at løbe sammen med andre – løb med venner eller meld dig ind i en løbeklub for at møde andre løbere.

 

Læs mere om kommende løb i Europa på Marathon Runners Diary og Ahotu Marathons.

Offentliggjort: Tor, 12/11/2015 - 16:51


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!