Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Бягайте с благотворителна цел

© shutterstock.com - Warren Goldswain
Един от начините да се поддържате във форма и да събирате пари за добра кауза е да участвате в бягане с благотворителна цел.

Изберете благотворителна организация или кауза

Ако обичате да бягате, помислете за бягане с благотворителна цел. Изберете благотворителна организация или кауза, към която лично сте съпричастни и която ще ви мотивира. 

 

Кандидатствайте в благотворителната организация, за която искате да набирате средства, и им кажете колко пари планирате да съберете и как. Те ще ви изпратят пакет с информация за набирането на средства и ще ви дадат съвет как да се възползвате максимално от начинанието си.

 

Започнете да бягате

Ако не сте бягали редовно преди, ето няколко съвета:   

  1. Намерете си подходяща екипировка. Добрата екипировка за бягане е изключително важна. Поискайте съвет в специализиран магазин, за да сте сигурни, че вземате обувки, които ще осигурят на краката ви необходимата опора.
  2. Грижете се за себе си. Хранете се балансирано, откажете се от пушенето, ако можете, тъй като то затруднява бягането.
  3. Правете нещата правилно. Използвайте слънцезащитни продукти, правете достатъчно упражнения за разтягане преди да започнете да бягате, дръжте гърба си изправен и дишайте дълбоко по време на бягане.
  4. Никога не бързайте. Да се бяга маратон е въпрос на търпение. Подготвяйте се чрез редовни тренировки месеци преди това. Започнете да бягате на къси разстояния — отначало на равна повърхност. Бягайте достатъчно бавно, за да поддържате една и съща скорост от началото до края.
  5. Пийте достатъчно вода. Пийте редовно вода преди и по време на бягане.
  6. Следете напредъка си. Използвайте приложение на смартфона си или педометър, за да броите крачките си или си водете специален дневник за бяганията, за да се мотивирате.
  7. Бягайте с приятели. Винаги е по-забавно да се бяга с други хора — бягайте с приятели или се присъединете към клуб за бягане, за да се запознаете с други бегачи.

 

Научете повече за предстоящи прояви в Европа, свързани с бягане, от Marathon Runners Diary (Дневник на маратонците) и Ahotu Marathons.

Публикувана на: четв, 12/11/2015 - 16:38


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!