Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Раздвижете се през Седмицата на движението!

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke
Спортът и физическата активност могат да подобрят качеството ви на живот, като ви придадат повече сили и енергия и ви помогнат по-добре да управлявате стреса и да спите по-добре. Задвижете нещата през Седмицата на движението!

Европейската седмица на спорта и физическата активност е ежегодна общоевропейска кампания, популяризираща спорта и физическата активност и техния положителен ефект върху европейските общества.

През 2012 г. първата в историята седмица на движението събра отделни лица, организации и градове от цяла Европа на мащабно честване на спорта и физическата активност под мотото „Още 100 милиона европейци, занимаващи се със спорт и физическа активност“.

 

Какво се случва?

През седмицата участващите организации или градове организират прояви за мобилизиране на гражданите да се съберат и участват в спортна или друга физическа активност: клубове, които представят дейността си пред лица, които не са техни членове, пешеходни маратони, бягане, танци, гимнастически прояви – всяка популярна дейност, която може да накара хората да се присъединят.

В Лондон England Basketball и Foundation 4 Life организираха фестивала Fantastic Basketball, в който можеха да участват младежи на възраст от 13 до 25 години. В рамките на този турнир се проведоха баскетболни срещи с отбори по 3 състезатели, запознаване на хората с баскетбола и финал на звездите.

Спортният клуб „Власта Сислова“ в Бенешов (Чешка република) проведе един следобед в упражнения с машини на открито, ски ходене и разговори за необходимостта от движение за здраве.

Преди всичко е важно да се забавляваме, докато популяризираме спорта и физическата активност и събираме местната общност за обща дейност.

 

Ангажирайте се със Седмицата на движението

В седмицата на движението може да се включи всеки, независимо от възрастта си, в цяла Европа. Като участвате в дейностите във връзка със седмицата на движението, вие и вашата организация, вашия град или общност ще имате полза много по-дълго от една седмица. Можете да разчитате на:

  • подобряване на връзките в общността
  • положителна реклама на вашата спортна организация и вашия град като физически активни и загрижени
  • по-голяма видимост на това, което вашата организация или вашият град могат да предложат в областта на спорта
  • повишена осведоменост за ползите от спорта и физическата активност
  • показване в положителна светлина на вашата спортна организация и на социалния и физическия капитал на града
  • разширяване на националните и международните мрежи и отношения
  • активно популяризиране на вашата спортна организация, институция или град сред местните граждани и по-широка международна публика.

Публикувана на: вт, 30/04/2013 - 15:54


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!