Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Μεγαλύτερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο!

A picture
© shutterstock.com – YanLev
Οι νέοι περνούν πολύ χρόνο στο Διαδίκτυο, είτε στον υπολογιστή είτε στο τηλέφωνο. Είστε όμως σίγουροι ότι είστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οτιδήποτε αναρτάται στο Διαδίκτυο μένει εκεί για πάντα. Είτε είναι βίντεο, είτε φωτογραφία, είτε κείμενο, δεν θα ανήκει πλέον μόνο σε εσάς. Η ανάρτηση οποιασδήποτε προσωπικής πληροφορίας σε ιστολόγια, κοινωνικά προφίλ και πίνακες μηνυμάτων μπορεί να είναι επικίνδυνη και να οδηγήσει σε διαδικτυακή παρενόχληση.  Γι΄αυτό, μην κάνετε ή λέτε τίποτα στο Διαδίκτυο που δεν θα κάνατε ο ίδιος προσωπικά και να αναρτάτε μόνο πράγματα τα οποία δεν έχετε αντίρρηση να βλέπουν ή να ξέρουν άλλοι.

 

Προστατέψτε τον εαυτό σας στο Διαδίκτυο

Στην ιστοσελίδα Ins@fe θα βρείτε μερικούς βασικούς κανόνες και πρακτικές συμβουλές για να είστε ασφαλείς οποτεδήποτε και οπουδήποτε συνδεθείτε με το Διαδίκτυο, είτε για να παίζετε παιχνίδια είτε για να κουβεντιάζετε είτε μόνο για διασκέδαση. Μπορείτε επίσης να συμβουλευθείτε το εθνικό κέντρο ευαισθητοποίησης στη χώρα σας.

Αν θέλετε να μάθετε με διασκεδαστικό τρόπο πώς να είστε ασφαλής στο Διαδίκτυο, παίξτε το παιχνίδι Through the Wild Web Wood του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Διαδώστε τις πληροφορίες εκτός Διαδικτύου

Μπορείτε να τηλεφορτώσετε το φυλλάδιο Take control of your personal data της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να προωθήσετε την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου ανάμεσα στους φίλους σας , την οικογένεια ή την κοινότητά σας.

Δημοσιεύθηκε: Τρ, 30/04/2013 - 14:26


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!