Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

A biztonságos internethasználatért

A picture
© shutterstock.com – YanLev
A fiatalok – számítógépen vagy mobiltelefonjuk révén – sok időt töltenek a virtuális világban. De vajon meghoztad-e a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy biztonságban böngészhess a weben?

Ne feledd: amit közzéteszel az interneten (pl. videó, fénykép vagy szöveg), azt örökké a nyilvánosság elé tártad és többé már nem csak a te tulajdonod. Vigyázz, hogy milyen személyes információkat osztasz meg magadról blogon, közösségi weboldalon, vagy üzenetben, hiszen az adatokkal vissza lehet élni, a megosztás ezért veszélyes lehet. Ne mondj és ne tegyél olyat a virtuális világban, amit személyesen nem mondanál/tennél. Mielőtt írsz egy bejegyzést, gondold végig, valóban szeretnéd-e, hogy azt bárki lássa.

 

Védd virtuális önmagadat!

Az Ins@fe weboldalon ötleteket olvashatsz arról, hogyan használhatod az internetet biztonságosan, függetlenül attól, hogy játszol, csetelsz vagy szórakozásból böngészel. Tanáccsal szolgálnak emellett az egyes tagállamok információs központjai is.

Az Európa Tanács Through the Wild Web Wood nevű weboldalán játszva elsajátíthatod a biztonságos internetezés alapjait.

 

Oszd meg az információkat a valós életben!

Töltsd le az Európai Bizottság által kidolgozott Vedd át az irányítást a személyes adataid felett! című kiadványt és népszerűsítsd a biztonságos online magatartást barátaid és családod körében, az iskoládban vagy lakóhelyeden.

Közzétéve: k., 30/04/2013 - 12:40


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!