Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Sikker færdsel på nettet!

A picture
© shutterstock.com – YanLev
Unge mennesker bruger meget tid på internettet enten på computeren eller på telefonen. Men er du nu også sikker, når du surfer på nettet?

Det er vigtigt at huske på, at alt, hvad du lægger ud på nettet, bliver offentligt for altid. Uanset om det er en video, et foto eller en besked, vil den ikke længere kun tilhøre dig. Det kan være farligt og føre til onlinemisbrug, når du lægger personlige oplysninger ud på blogs, dine profiler på sociale netværk eller på elektroniske oplagstavler. Så gør eller sig aldrig noget online, som du ikke ellers ville gøre eller sige, og læg kun ting ud på nettet, som du ikke har noget imod, at andre ser.

 

Beskyt dig selv på nettet

Ins@fe giver dig grundlæggende regler for og tip til, hvordan du kan beskytte dig selv, hvor som helst og når som helst, du går på nettet. Både når du spiller spil, chatter eller bare har det sjovt. Du kan også få gode råd fra medierådet i dit land.

Du kan lære om sikkerhed på internettet på en sjov måde med Europarådets spil Through the Wild Web Wood.

 

Del oplysninger uden for nettet

Du kan downloade Europa-Kommissionens brochure Tag kontrol over dine personoplysninger og fremme sikker internetadfærd blandt din familie og venner,  på din skole eller i dit lokalsamfund.

Offentliggjort: Tir, 30/04/2013 - 12:28


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!