Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Kampen mod hiv

A picture
© fotolia.com - Alexander Raths
Det anslås, at omkring 2,3 millioner mennesker i Europa var smittede med hiv ved udgangen af 2011. Hvordan kan du hjælpe til at bekæmpe virussen?

Hiv (humant immundefekt virus) angriber dit immunsystem, så din krop har svært ved at bekæmpe vira, bakterier og svampe, der gør dig syg. Hvis sygdommen ikke opdages og behandles, bliver immunsystemet gradvist svagere, og man udvikler aids (erhvervet immundefekt syndrom) – en kronisk livstruende sygdom. Hiv kan overføres ved seksuel kontakt, gennem blod eller fra mor til barn.  

 

Den internationale aidsdag

Hvert år den 1. december samler den internationale aidsdag mennesker fra hele verden om at skabe opmærksomhed om hiv/aids og udvise international solidaritet i forbindelse med sygdommen. Det er en lejlighed til at udbrede kendskabet til sygdommen og opfordre til fremskridt inden for forebyggelse, behandling og pleje af hiv/aids. Mellem 2011 og 2015 er temaet for de internationale aidsdage “Ned på nul: Nul nye smittede. Nul diskriminering. Nul aids-relaterede dødsfald”.

Men du kan støtte den internationale aidsdag året rundt ved at bekæmpe hiv. Det vil sige at lære om hiv og bruge din viden til at beskytte dig selv og andre.  På worldaidsday.org kan du finde masser af idéer til, hvordan du kan gøre noget.

 

Støtte til dit projekt

MTV’s fond Staying Alive støtter projekter, hvor unge på de mest nytænkende måder går ind i kampen mod hiv i deres lokalsamfund.

Der forventes en ny indkaldelse af ansøgninger i midten af 2013.

 

Hold dig opdateret

Den globale ungdomskoalition mod hiv/aids GYCA tilbyder sine medlemmer gratis e-kurser af en måneds varighed om projektstyring, politisk lobbyarbejde, udarbejdelse af støtteansøgninger og forberedelse til den internationale konference om aids.

Der afholdes normalt ét kursus om måneden med plads til 20-25 deltagere. Deltagerne vælges ud fra deres erfaring med hiv/aids, deres indsats for at give deres kompetencer videre til lokale ligesindede, deres geografisk opholdssted og alder. Unge, som er smittet med hiv og/eller tilhører en marginaliseret gruppe gives førsteprioritet i udvælgelsesproceduren. Hvis du er interesseret i et af kurserne, finder du de relevante ansøgningsfrister i kalenderen over e-kurser.