Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Mâncăm mai sănătos, ne simţim mai bine

A picture
© shutterstock.com - monticello
Alimentaţia sănătoasă nu este echivalentă cu dieta; ea presupune însuşirea unor obiceiuri care conduc la adoptarea unui stil de viaţă mai sănătos. Sunteţi gata să urmaţi nişte sfaturi simple?

Consiliul European de Informare privind Alimentaţia vă oferă 10 sugestii pentru o alimentaţie sănătoasă:

  1. Mâncaţi alimente cât mai variate
  2. Bazaţi-vă consumul pe alimente bogate în carbohidraţi
  3. Consumaţi cât mai multe fructe şi legume
  4. Menţineţi-vă o greutate optimă pentru sănătate şi adoptaţi o atitudine pozitivă
  5. Mâncaţi porţii moderate - reduceţi cantitatea, fără a elimina varietatea
  6. Mâncaţi regulat
  7. Beţi multe lichide
  8. Faceţi mişcare
  9. Începeți acum! Schimbaţi-vă obiceiurile treptat
  10. Nu uitaţi! Echilibrul este important.

Youth and Environment Europe (YEE) – platforma organizaţiilor europene de tineret active în domeniul protecţiei mediului – vă arată, cu ajutorul unor exemple concrete, cum puteţi mânca mai sănătos, având, în acelaşi timp, o influenţă pozitivă asupra mediului înconjurător.

 

Ne jucăm şi învăţăm

Ce-ar trebui să mănânc? Ce exerciţii ar trebui să fac? Ce-ar trebui să ştiu ca să fiu sănătos şi puternic?  Playnormous vă oferă răspunsuri la aceste întrebări. Nu contează dacă sunteţi copil, părinte, profesor sau cercetător. Jocul vi se va părea la fel de amuzant!

Ştim că laptele este sănătos, dar ce altceva mai putem spune despre acest aliment? Aflaţi cu ajutorul quiz-ului Puterea laptelui, elaborat de UE în cadrul programului de promovare a consumului de lapte în şcoli. Răspundeţi la întrebări şi vedeţi ce ştiţi despre lapte, dar şi despre brânză, iaurt şi alte produse lactate importante pentru o nutriţie echilibrată.

 

Informații generale

Un studiu realizat de HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescents) arată că tinerii înţeleg importanţa unei alimentaţii sănătoase şi ştiu că nu mănâncă întotdeauna ceea ce trebuie, dar le este greu să treacă de la vorbe la fapte.