Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Küzdelem az emberkereskedelem ellen

A picture
© fotolia.com - hikrcn
Az emberkereskedelem a rabszolga-kereskedelem modern változata. Rendkívül súlyos bűncselekmény, amelynek elkövetői semmibe veszik az alapvető emberi jogokat. Bármennyire meglepően is hangzik, nem elszigetelt jelenségről van szó: szinte bárki az emberkereskedők markába kerülhet. Feltétlenül érdemes tehát tájékozódnod a kérdésről.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének adatai szerint az emberkereskedelem a szervezett bűnözői csoportok számára a második legfontosabb nyereségforrás a kábítószer-kereskedelem után.

 

Légy tájékozott!

Képet kaphatsz a probléma tényleges nagyságrendjéről, ha elolvasod az Európa Tanács Te nem vagy eladó című képregényét. A képregényben elmondott történetek Talina, Fabia, Yvo, Anna és Sofia sorsát osztják meg az olvasókkal. Világossá teszik számunkra, hogy a kizsákmányolás számos formát ölthet. Az emberkereskedelem elleni küzdelem ma már egyike az Európa Tanács prioritásainak.

Az ENSZ emberkereskedelemről szóló weboldala

 

Járj nyitott szemmel!

A Nyisd ki a szemed! elnevezésű kampány felhívja a figyelmet arra, hogy az emberkereskedelem a közvetlen közelünkben zajlik. Különösen igaz ez a munkaerő-kizsákmányolást célzó emberkereskedelemre.

 

 

MIRROR-Transport_and_Harbouring_64sec.VOB

    

MIRROR-Exploitation_in_Textiles_70sec.VOB

 

 

Az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napja

Minden évben október 18-án emlékezünk meg az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjáról. Reméljük, Te is velünk tartasz. 2010-ben az Európai Bizottság új irányelvet terjesztett elő, hogy jobban védelmezze és hatékonyabban segítse az emberkereskedelem áldozatait. Az irányelv távlati célját az emberkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése jelenti.

Közzétéve: sze., 08/05/2013 - 11:22


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!