Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Boj proti trgovini z ljudmi

A picture
© fotolia.com - hikrcn
Trgovina z ljudmi je sodobna oblika suženjstva. Je zelo hudo kaznivo dejanje, ki krši temeljne človekove pravice. Vsakdo lahko iz različnih razlogov postane žrtev trgovcev z ljudmi. Trgovanje z ljudmi je splošno razširjen pojav. Te ja ta podatek presenetil? Beri naprej.

Po podatkih Združenih narodov je trgovina z ljudmi za trgovino z mamili drugi glavni vir dobička organiziranih kriminalnih združb.

 

Več o tem

Če te zanima razsežnost tega problema, si preberi strip Sveta Evrope z naslovom Nisi naprodaj. Zgodbe Taline, Fabie, Yva, Anne in Sofie opisujejo vse oblike izkoriščanja. Boj proti trgovini z ljudmi je ena od prednostnih nalog Sveta Evrope.

Več o trgovini z ljudmi na spletnih straneh Urada Združenih narodov za droge in kriminal

 

Ne zatiskaj si oči

Kampanja Ne zatiskaj si oči opozarja na problematiko trgovine z ljudmi, ki je bolj razširjena, kot si misliš, zlasti trgovina z ljudmi za izkoriščanje delovne sile.

 

 

MIRROR-Transport_and_Harbouring_64sec.VOB

    

MIRROR-Exploitation_in_Textiles_70sec.VOB

 

 

Dan boja proti trgovini z ljudmi

Dan boja proti trgovini z ljudmi obeležujemo vsako leto 18. oktobra. Zakaj ne bi tudi sam sodeloval? Evropska komisija je leta 2010 z novo direktivo zagotovila boljšo zaščito in pomoč žrtvam trgovine z ljudmi, da bi tako preprečila takšna kazniva dejanja.