Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Борба с трафика на хора

A picture
© fotolia.com - hikrcn
Трафикът на хора е еквивалент на робството в наши дни. Това е много тежко престъпление, нарушаващо основни човешки права. Всеки може да стане жертва на трафик по различни причини – това се случва навред около нас. Изненадани ли сте? Четете!

По данни на ООН трафикът на хора заема второ място сред източниците на печалба на организираната престъпност след търговията с наркотици.

Научете за това

За да придобиете представа за мащабите на проблема, прочетете комикса на Съвета на Европа Аз не съм за продан. Историите на Талина, Фабия, Иво, Анна и София илюстрират всички форми на експлоатация. Борбата срещу трафика на хора се превърна в един от приоритетите на Съвета на Европа.

Още данни от ООН за трафика

 

Отворете очи

Кампанията „Отворете очи“ ви показва, че трафикът на хора може би е по-близо до вас, отколкото си мислите, и по-специално трафикът на хора за трудова експлоатация.

 

 

MIRROR-Transport_and_Harbouring_64sec.VOB

    

MIRROR-Exploitation_in_Textiles_70sec.VOB

 

 

Ден за борба с трафика на хора

Всяка година на 18 октомври в ЕС се отбелязва деня за борба с трафика на хора. Защо не участвате и вие? През 2010 г. Европейската комисия представи нова директива, за да гарантира по-добра защита и помощ на жертвите на трафика на хора с цел предотвратяване на подобни престъпления.

 

Публикувана на: ср, 08/05/2013 - 10:56


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!