Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Szakmai gyakorlat az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél

A picture
© OSCE Facebook Page
A biztonság mindannyiunk életében fontos szerepet játszik. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tevékenysége a biztonság mindhárom részterületére – a politikai-katonai, a gazdasági és környezeti, valamint az emberi vetületére is – kiterjed. Ezen az oldalon megtudhatod, hogyan vehetsz részt az EBESZ munkájában!

Az EBESZ több mint 56 tagországot számlál Európában, Észak-Amerikában és Közép-Ázsiában. Tevékenysége során fegyverzet-ellenőrzéssel, az emberi jogokkal, a kisebbségi jogokkal, az alapvető szabadságokkal, a demokratizálódási folyamattal, rendfenntartási stratégiákkal és a terrorizmus elleni küzdelemmel foglalkozik. Te is részt vállalhatsz ebből a munkából, ha jelentkezel a szervezet által meghirdetett 2–6 hónapos, fizetés nélküli szakmai gyakorlatra.

 

Ki jelentkezhet gyakornoknak?

Szakmai gyakorlatra akkor jelentkezhetsz, ha megfelelsz az alábbi feltételeknek:

  • még nem töltötted be a 30. életéved, és végzős hallgató vagy, vagy pedig nemrégiben (legfeljebb egy éve) szereztél diplomát;
  • az EBESZ-ben részt vevő tagországok valamelyikének állampolgárságával rendelkezel;
  • jól tudsz angolul;
  • tudod kezelni a számítógépet.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A gyakornoki állásokat az EBESZ a szervezet szükségleteinek és intézményi adottságainak megfelelően alakítja ki. Érdemes az EBESZ honlapján a felvételi információkat ismertető oldalon utánanézned a lehetőségeknek, és közvetlenül jelentkezni az intézményeknél, illetve az EBESZ-műveletek helyszínein betölthető gyakornoki állások közül arra, amelyik a legjobban érdekel.

 

Security begins...

 

 

Közzétéve: sze., 08/05/2013 - 10:34


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!