Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

UNICEF: în apărarea tuturor copiilor

A picture
© UNICEF
Activă în lupta pentru apărarea drepturilor copilului de peste 70 de ani, organizaţia UNICEF este prezentă în peste 190 de ţări din întreaga lume.

Ce face UNICEF?

UNICEF (Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite) apără Convenţia privind drepturile copilului, acţionând pentru a le garanta condiţii egale celor care suferă de pe urma discriminării, în special fetelor şi femeilor.

UNICEF colaborează cu alte entităţi pentru a elimina obstacolele care stau în calea copiilor, cum ar fi sărăcia, violenţa, bolile şi discriminarea. Organizaţia promovează dreptul fetelor la educaţie şi face eforturi pentru a preveni răspândirea HIV/SIDA în rândul tinerilor.

De asemenea, UNICEF intervine în situaţii de urgenţă şi le oferă protecţie copiilor aflaţi sub ameninţare. Organizaţia consideră că niciun copil nu ar trebui să fie expus violenţei, abuzurilor şi exploatării.

Una dintre actualele preocupări ale UNICEF este combaterea traficului de copii. În calitate de ambasador al bunăvoinţei UNICEF, actorul Jackie Chan s-a întâlnit cu copii din Birmania, care beneficiau de un program de asistenţă după ce fuseseră victime ale traficanţilor:

„Copiii nu sunt de vânzare. Pentru binele copiilor din lume trebuie să facem tot posibilul ca să punem capăt acestor practici dăunătoare şi criminale. Este foarte important ca tinerii să ştie cum să se apere singuri. De exemplu, ar trebui să nu aibă încredere în cei care le promit slujbe de vis într-o altă ţară; să nu meargă neînsoţiţi în locuri necunoscute; să cunoască vârsta şi numele complet al părinţilor; să poată explica unde locuiesc. Toate acestea sunt lucruri simple, dar ele îi pot ajuta pe copii să se apere de traficanţi.”

 

UNICEF : For every child 2010

 

Aflaţi ce face UNICEF în ţara dumneavoastră sau contactaţi direct biroul naţional

 

Cum vă puteți implica?

Pe site-ul Voices of Youth al UNICEF puteţi participa la discuţii şi afla informaţii despre acţiunile pentru tineri şi problemele care îi preocupă.

Vă interesează o abordare mai directă? Înscrieţi-vă la un program de voluntariat sau la un  stagiu.

 

UNICEF a luat naştere la 11 decembrie 1946, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite,  pentru a se ocupa de problemele urgente ale copiilor din ţările afectate de cel de-al Doilea Război Mondial.

Publicat: M, 07/05/2013 - 10:10


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!