Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Køb grønt – lad dine forbrugervalg slå igennem

A picture
© shutterstock.com - monticello
Vores overlevelse afhænger af jordens naturressourcer, men fortsætter vi med at bruge dem som hidtil, løber vi måske tør, hurtigere end vi forestiller os. Vi er nødt til at vågne op og være mere på vagt.

Tid til forandring

Vores overforbrug udtømmer jordens ressourcer og bringer kommende generationers velfærd i fare. Hvis vi fortsætter på denne måde, skal vi i 2050 bruge en anden planets ressourcer til at dække efterspørgslen!

Men vi kan klare den ved at ændre vores livsstil og indføre grønne forbrugsvaner.

 

Udret mere med mindre

Tiden er inde til at tage vores rutiner op til fornyet overvejelse, stille flere spørgsmål om, hvor produkterne kommer fra, og hvordan de blev lavet, undgå spild, træffe bæredygtige valg, læse etiketter mere omhyggeligt, genbruge og genanvende og give naturen plads.

 

Generation Awake: Man kan nå langt med blot en smule

Generation Awake er for dem, der vil leve livet fuldt ud uden at ødelægge naturen. Få tip til små, smarte ændringer af din daglige rutine og lær, hvordan dine valg kan gøre en forskel for dit personlige velvære og for kloden. Du skal være mere bevidst for at tilhøre Generation Awake.

 

I Europa alene bruger vi 16 ton materiale per person per år – heraf bliver 6 ton per person til affald, og halvdelen af affaldet ender stadig på lossepladsen. Generation Awake fortæller os også, at vi smider 180 kg stadig spiselige madvarer ud per person.

 

EU's miljømærke

EU's miljømærke er for produkter og tjenesteydelser med lav miljømæssig virkning. Se efter logoet i forretninger, på hylderne i supermarkedet, på campingpladser, og når du booker overnatninger. Brug e-kataloget til af finde de tusindvis af varer, der har EU's miljømærke i hvert land.

 

Offentliggjort: Ons, 08/05/2013 - 14:40


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!