Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Cumpăraţi produse ecologice – alegerile pe care le faceţi contează

A picture
© shutterstock.com - monticello
Supravieţuirea noastră depinde de resursele naturale ale Pământului, însă, dacă le vom exploata în continuare aşa cum am făcut-o până acum, le-am putea epuiza mai repede decât credem. Este momentul să ne revizuim atitudinea.

Nevoia de schimbare

Consumul excesiv exercită o presiune uriaşă asupra resurselor planetei şi ar putea pune în pericol bunăstarea generaţiilor viitoare. Continuând în acest ritm, până în 2050 vom avea nevoie de o altă planetă pentru a ne satisface nevoile de consum!

Nu este însă prea târziu să facem o schimbare, optând pentru un alt  stil de viaţă şi adoptând comportamente de consum mai ecologice.

 

Să facem mai mult cu mai puţine resurse

Este momentul să ne regândim rutina zilnică, să ne informăm cu privire la originea și procesul de fabricare a produselor pe care le cumpărăm, să evităm risipa, să alegem produse ecologice, să citim etichetele cu mai mare atenție, să reutilizăm și să reciclăm și să-i lăsăm naturii mai mult spațiu.

 

Generation Awake: puţin poate însemna mult

Campania Generation Awake se adresează celor care vor să trăiască viaţa din plin, fără a distruge natura. Site-ul campaniei vă oferă sfaturi utile despre schimbările mici, dar inteligente pe care le puteţi face zilnic pentru a vă îmbunătăţi viaţa, dar şi pentru a proteja planeta, în acelaşi timp. Participând la campanie, deveniţi mai conştienţi de importanţa adoptării unui comportament ecologic.

 

În Europa se consumă anual 16 tone de materiale pe cap de locuitor – dintre acestea, 6 tone devin deşeuri, jumătate din ele ajungând la groapa de gunoi. „Generation Awake” ne mai spune şi că fiecare dintre noi aruncă 180 de kg de alimente care încă mai pot fi consumate.

 

Ecolabel - Eticheta ecologică a UE

Ecolabel, eticheta ecologică a UE, li se aplică produselor şi serviciilor care au un impact redus asupra mediului. Căutaţi eticheta pe produsele de pe rafturile din magazine, în zonele de camping sau când faceţi rezervări la hotel.  Utilizaţi catalogul electronic pentru a vedea miile de de produse care poartă eticheta ecologică a UE în fiecare ţară.

Publicat: Mi, 08/05/2013 - 14:40


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!