Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Hoe groot is jouw watervoetafdruk?

A picture
© fotolia.com - Leonid Ikan
Je watervoetafdruk is de totale hoeveelheid drinkwater die nodig is om de goederen en diensten die jij consumeert te produceren.

Om de producten die we in het dagelijks leven gebruiken te produceren, is water nodig. Voor de productie van een kilo vlees is bijvoorbeeld rond de 16.000 liter water nodig. Voor een eenvoudig katoenen t-shirt is maximaal 2.500 liter nodig. Deze getallen zie je niet terug op je waterrekening, maar ze maken toch een groot deel van je watervoetafdruk uit.

 

Water hidden in 1 t-shirt

 

Bereken je watervoetafdruk

Ontdek hoeveel water jij gebruikt met het Water Footprint Network.

Waarom is het belangrijk?

Er is een tekort aan drinkwater. Sommige plaatsen hebben altijd te maken met droogte omdat er niet genoeg water is om aan de vraag te voldoen. Om dit te veranderen moeten we onze watervoetafdruk verkleinen.

Maak een begin!

Bespaar water als je thuis bent. Zet de kraan uit als je tandenpoetst, gebruik minder water in de tuin en spoel geen medicijnen, verf of andere verontreinigende stoffen door de gootsteen. Op de site van Imagine all the Water vind je meer tips en weetjes.

 

Wereldwaterdag

De Internationale Wereldwaterdag vindt elk jaar op 22 maart plaats. Deze dag benadrukt het belang van drinkwater en stimuleert duurzaam beheer van de waterreserves. Gedurende het hele jaar vinden er over de hele wereld evenementen plaats.

Gepubliceerd: Wo, 08/05/2013 - 12:51


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!