Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Cât de mare este amprenta pe care o lăsăm asupra apei?

A picture
© fotolia.com - Leonid Ikan
Amprenta asupra apei este volumul total de apă dulce utilizată pentru a produce bunurile şi serviciile pe care le consumă un individ.

Pentru fabricarea lucrurilor de care avem nevoie în viaţa de zi cu zi este nevoie de apă. De exemplu, numai pentru a produce un kilogram de carne sunt necesari 16 000 de litri de apă. Un simplu tricou de bumbac implică un consum de până la 2 500 de litri. Aceste cantităţi nu apar pe factura la apă, nici nu înseamnă că le bem sau le vedem, dar ele reprezintă cea mai mare parte a amprentei pe care o lăsăm asupra apei.

 

Water hidden in 1 t-shirt

 

Calculaţi-vă amprenta asupra apei

Aflaţi câtă apă consumaţi, accesând site-ul Water Footprint Network.

De ce nu ar trebui să rămânem indiferenţi?

Apa dulce este o resursă limitată. Există regiuni care se confruntă cu o secetă constantă.  Pentru a schimba această situaţie trebuie să reducem amprenta pe care o lăsăm asupra apei.

Începeţi acum!

Faceţi economie de apă acasă…închideţi robinetul când vă spălaţi pe dinţi, folosiţi mai puţină apă în grădină şi nu aruncaţi în chiuvetă medicamente, vopsele sau alţi poluanţi. Alte informaţii utile puteţi găsi pe site-ul Imagine all the Water.

 

Ziua internațională a apei

Ziua internaţională a apei se sărbătoreşte în fiecare an la data de 22 martie, pentru a scoate în evidenţă importanţa apei dulci şi pentru a promova gestionarea durabilă a resurselor de apă. Cu această ocazie, se organizează diverse evenimente, peste tot în lume.

 

 

 

Publicat: Mi, 08/05/2013 - 12:43


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!