Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Стаж в делегацията на ЕС в ООН

A picture
© European Commission
Вече имате възможност да работите едновременно за ЕС и ООН - като стажувате в делегацията на ЕС в ООН в Ню Йорк. Разберете как.

ЕС има статут на постоянен наблюдател в ООН. Неговата делегация работи с ООН практически по всеки аспект от работата на организацията: разработване на политики, миротворчество, хуманитарна помощ и др.

 

Какво ще правите като стажант?

Като стажант в делегацията на ЕС ще следите работата на органи на ООН като Съвета за сигурност, Общото събрание и различните комитети към него, както и работата на Икономическия и социален съвет.

Съвместно с представители на делегацията ще изготвяте проектодоклади и информационни документи за централата на Комисията в Брюксел и за делегациите на Комисията по света.

 

Можете ли да кандидатствате?

За да имате право да кандидатствате, трябва:

  • да сте гражданин на ЕС,
  • да сте завършили поне 3-годишен курс на обучение в университет, за предпочитане по политически науки, икономика, развитие, околна среда, човешки права/хуманитарно право,
  • да владеете свободно английски език,
  • да имате пълна медицинска застраховка и застраховка срещу злополуки, валидна за САЩ и Канада.

За съжаление не можете да кандидатствате, ако вече сте преминали стаж или сте работили към някоя от институциите или органите на ЕС за повече от 6 седмици.

 

Как се кандидатства?

Попълнете формуляра за кандидатстване и го изпратете на координатора на стажовете. Уверете се, че сред изпратените от вас документи са попълненият формуляр за кандидатстване, вашата автобиография, мотивационно писмо и препоръки от преподаватели или работодатели в миналото или настоящето.

 

Спазвайте крайните срокове!

Делегацията предлага 3 доброволни стажантски сесии годишно от по 3—6 месеца. Повече информация за това кога е следващият срок за подаване на кандидатури ще намерите на уебсайта на ЕС в ООН: European Union @ United Nations website.

Публикувана на: вт, 07/05/2013 - 15:06


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!