Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Internationale jongerenuitwisselingen van Lions Clubs

A picture
© shutterstock.com - MANDY GODBEHEAR
Je kunt naar het buitenland om er te studeren of te werken, eventueeel als vrijwilliger, of gewoon voor je plezier. Maar je kunt je ook helemaal onderdompelen in de cultuur met het programma voor jongerenuitwisselingen en jongerenkampen van Lions Clubs International.

Waar gaat het om?

Leden van Lions Clubs International werken als vrijwilliger om lokale gemeenschappen verder te helpen. Het Lions-jongerenuitwisselingsprogramma helpt je om naar het buitenland te reizen om daar kennis te maken met andere culturen.

Uitwisselingen zijn overal mogelijk waar er een Lionsclub is. Momenteel zijn er 46 000 clubs met 1,35 miljoen leden! Zo'n uitwisseling duurt meestal 4 tot 6 weken. Je verblijft in een of verschillende gastgezinnen in het buitenland. Je kunt zo jongeren uit de hele wereld ontmoeten, vrienden maken en leren wat je met elkaar verbindt en wat je verschillend maakt.

Jongerenkampen duren 1 of 2 weken en houden vaak ook een verblijf in een gastgezin in. Je kunt ook kennis maken met cultuur en natuur in het gastland.

 

Wie kan meedoen?

Om mee te doen met een Lions-jongerenuitwisseling moet je:

  • tussen 15 en 22 jaar zijn
  • een basiskennis van de taal van je gastland hebben
  • bereid zijn je gemeenschap, je land en de Lionsclub die je sponsor is, te vertegenwoordigen
  • een bewijs dat je een ziekte- en reisverzekering hebt en een verklaring van afwijzing van aansprakelijkheid voorleggen

 

Hoe dien ik een aanvraag in?

  1. Neem contact op met je plaatselijke Lionsclub voor sponsoring of met een districtsvoorzitter (zie lijst achteraan in het Youth Camp and Exchange Directory)
  2. Vul een aanvraagformulier in
  3. Zodra je hebt gezorgd voor sponsoring en de nodige handtekeningen, wordt je aanvraag doorgestuurd naar Lionsclubs waar je mogelijk te gast kunt zijn

 

Verhaal van een jongerenuitwisseling

Stephanie Theyssen, van Lions Clubs Belgium, ging in 2011 naar Hawaii.

"Dit jongerenkamp heeft mijn leven in veel opzichten gewijzigd. [Het] gaf me een spiritueel en cultureel evenwicht, onafhankelijkheid, zelfvertrouwen (door te spreken en op te treden voor al die Lionsclubs) en sociaal gevoel ("Ohana": behandel iedereen in de samenleving als was hij/zij je eigen familie en help elkaar op alle mogelijke manieren). Bedankt voor deze geweldige ervaring. Mahalo!"
 

Gepubliceerd: Di, 07/05/2013 - 14:16


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!