Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Lions Clubs internationale ungdomsudvekslinger

A picture
© shutterstock.com - MANDY GODBEHEAR
Du kan selvfølgelig rejse til udlandet for at læse, arbejde som frivillig eller bare for at have det sjovt. Men hvad med at dykke helt ned i kulturen med Lions Clubs program for internationale ungdomsudvekslinger og -lejre?

Hvad går Lions Clubs program for ungdomsudvekslinger ud på?

Medlemmer af Lions Clubs International udfører lokalt arbejde som frivillige for at hjælpe lokalsamfundene. Lions Clubs program for ungdomsudvekslinger introducerer unge til livet i andre kulturer ved at hjælpe dem med at komme til udlandet.

Udvekslinger Du kan komme på udveksling overalt, hvor der er en Lions Club. Der findes i øjeblikket 46 000 klubber med 1,35 millioner medlemmer! De fleste udvekslinger varer 4-6 uger. Du bor hos en eller flere værtsfamilier i et andet land. Du møder unge på din egen alder fra hele verden, får nye venner og finder blandt andet ud af, hvad I har til fælles, og på hvilke punkter I er forskellige.

Lejrene varer 1 eller 2 uger og omfatter ofte et familieophold. Du kan også besøge kulturelle og naturmæssige seværdigheder.

 

Hvem kan søge?

For at deltage i Lions Clubs ungdomsudveksling skal du:

  • være mellem 15 og 22 år gammel
  • have et grundlæggende kendskab til værtslandets sprog
  • være klar til at repræsentere dit lokalsamfund, land og den sponsorerende Lions Club
  • kunne dokumentere, at du er forsikret (syge- og rejseforsikring), og fremvise en aftale om ansvarsfraskrivelse.

 

Hvordan søger jeg?

  1. Kontakt din lokale Lions Club om et sponsorat eller en person i fortegnelsen over formidlere af ungdomslejre og -udvekslinger.
  2. Udfyld en ansøgning.
  3. Når sponsoratet er klart og underskrevet, bliver ansøgningen sendt til den potentielle værts-Lions Club, som skal bekræfte din udveksling.

 

Eksempel på en ungdomsudveksling

Stephanie Theyssen fra Lions Clubs i Belgien tog til Hawaii i 2011.

"Ungdomslejren vendte op og ned på min tilværelse på forskellige måder. Den gav mig ligevægt både åndeligt og kulturelt. Jeg blev også selvstændig og fik selvtillid (ved at tale med alle de forskellige Lions Clubs og optræde for dem). Socialt forstod jeg, at man skal behandle hver enkelt person i dette samfund som et medlem af sin egen familie, og hjælpe hinanden på enhver tænkelige måde. Jeg vil gerne sige tak for denne enestående oplevelse. Mahalo!"
 

Offentliggjort: Tir, 07/05/2013 - 12:56


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!