Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Lions Clubs international - programe de schimb pentru tineri

A picture
© shutterstock.com - MANDY GODBEHEAR
Puteţi merge în străinătate ca să studiaţi, să munciţi, să luaţi parte la acţiuni de voluntariat sau să vă distraţi. Ce-ar fi să cunoaşteţi o altă cultură prin intermediul programului de schimb şi al taberei de tineret Lions Clubs International?

Ce este programul de schimb pentru tineri Lions ?

Membrii Lions Clubs International participă la acţiuni de voluntariat în slujba comunităţilor locale. Programul de schimb Lions Clubs International facilitează accesul tinerilor la alte culturi, ajutându-i să călătorească în străinătate.

Schimburi - Puteţi participa la un schimb oriunde există un club Lions. Numărul lor se ridică în prezent la 46 000, iar cel al membrilor la 1,35 de milioane! Majoritatea schimburilor durează între 4 şi 6 săptămâni, pe durata cărora veţi locui la una sau mai multe familii din ţara-gazdă. Veţi întâlni tineri din lumea întreagă, vă veţi face prieteni, veţi afla ce vă uneşte şi ce vă face diferiţi.

Taberele au o durată cu 1 sau 2 săptămâni mai mare. Adesea includ şederea la o familie şi vizite la obiective de interes cultural sau natural.

 

Cine se poate înscrie?

Pentru a participa la un program de schimb trebuie:

  • să aveţi între 15 și 22 de ani
  • să cunoașteți limba țării-gazdă la un nivel acceptabil
  • să fiţi gata să vă reprezentaţi comunitatea, ţara şi clubul Lions care vă sponsorizează
  • să prezentaţi dovada asigurării (medicale, de călătorie) şi o asigurare de răspundere civilă.

 

Cum vă puteți înscrie?

  1. Contactaţi clubul local Lions pentru a obţine o sponsorizare sau un preşedinte responsabil pentru tabere şi programul de schimb din lista disponibilă în anuar.
  2. Completaţi o cerere.
  3. După obţinerea sponsorizării şi a aprobărilor necesare, cererea dumneavoastră va fi înaintată către potenţialul club-gazdă, pentru confirmarea schimbului.

 

Povestea unui schimb de experienţă

Stephanie Theyssen (Lions Clubs Belgia) a mers în Hawaii în 2011.

„Această tabără de tineret mi-a schimbat viaţa în mai multe feluri. M-a ajutat să-mi găsesc echilibrul spriritual şi cultural. Am devenit mai independentă, mai încrezătoare (am luat contact cu diverse cluburi şi am lucrat pentru ele), mi-am ameliorat competenţele sociale (am fost trataţi la fel şi ne-am ajutat în toate situaţiile). Mulţumesc mult pentru această experienţă. Mahalo!"
 

Publicat: M, 07/05/2013 - 12:53


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!