Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Önkéntesmunka-lehetőségek világszerte

A picture
© iStockphoto.com - MissHibiscus
Vonz az önkéntes munka? Segíteni szeretnél, és szívesen látnál világot? Érdekelnek az emberek és az ismeretlen kultúrák? Az alábbiakban felsorolt webhelyeken rengeteg lehetőséget találhatsz arra, hogy önkéntes munkát végezz a világ különböző országaiban.

Önkéntesként új emberekkel és távoli kultúrákkal ismerkedhetsz meg. Ezen túlmenően számos új készséget is elsajátíthatsz, míg másokon segítesz. A külföldön végzett önkéntes munka során szerzett nemzetközi tapasztalat jó ajánlólevél: olyan karrierlehetőségeket is megnyithat előtted, melyek révén az egész világot bejárhatod!

 

Itt érdemes tájékozódni:

Eurodeska webhely olyan önkéntes állásokat kínál fiataloknak, melyek középpontjában a mobilitás, az oktatás, a kultúra stb. áll. A honlapon magyarul is kereshetsz a Téged érdeklő projektek körében.

Global Voluntary Development Association – feltétlenül látogass el a webhelyre, ha érdekel a természetvédelem és a közösségfejlesztés. A szövetség által kínált programok és projektek révén érdekes és eseménydús kalandban lehet részed, melynek során sokat tehetsz másokért és a környezetért.

Global Volunteers – a honlapon ismertetett rövid távú önkéntesmunka-lehetőségek és hosszú távra szóló projektek középpontjában az a törekvés áll, hogy javuljanak a világ legveszélyeztetettebb gyermekeinek életkörülményei.

Global Volunteer Network a honlapon a projektek széles kínálata várja az érdeklődőket. A résztvevők között van, aki árva gyerekeket gondoz Vietnamban, angolt tanít Costa Ricán, a HIV/AIDS elleni küzdelemben vesz részt Ruandában, vagy a biológiai sokféleség védelmében végez munkát a Galápagos-szigeteken.

World Heritage Volunteerönkéntes munka rövid futamidejű ENSZ-projektekben a világörökség részének nyilvánított helyek védelmében.

World Volunteer Web hírek, vélemények, beszámolók, hírlevelek, blogok, útmutatók, weblinkek, kiadványok, fényképek, kisfilmek és még sok más önkénteseknek. A webhely átfogó listát közöl azokról a szervezetekről, melyek a világ különböző pontjain önkéntesmunka-lehetőségeket kínálnak az érdeklődőknek.

World Wide Helpers – a honlap az alacsony költségű projektekről szolgál információkkal. Az ingyenes szolgáltatás azt hivatott elősegíteni, hogy az önkéntesek ideje, pénze és energiája közvetlenül a segítségre szorulók javát szolgálja.

WWF Youth Volunteer Programme – a World Wide Fund for Nature által működtetett globális program olyan projektekkel foglalkozik, melyek a biológiai sokféleség megőrzését és a természet védelmét célozzák Madagaszkáron, Paraguayban, Peruban, Fidzsin és Bhutánban.

 

„Közhelyszámba megy, amit mondok, de önkéntesként sokkal többek kapok, mint amennyit adok. Ennek a fajta önkéntes munkának köszönhetően jóval mélyebben meg lehet ismerni és érteni a helyi kultúrát, mint ahogy arra turistaként az embernek lehetősége nyílik. Önkéntesként együtt töltöd a napjaid a helyi emberekkel, ellátogatsz az otthonaikba, elbeszélgetsz ottani tanárokkal. Rájössz, hogy sok közös van benned és azokban az emberekben, akikkel dolgozol. A cél az, hogy az igazság útján haladva békét teremtsünk a világon.”
Joan McGuinness, aki már 10 alkalommal végzett önkéntes munkát a Globális Önkéntesek (Global Volunteers) nevű szervezet keretében

Közzétéve k., 07/05/2013 - 11:48
Utolsó frissítés p., 26/10/2018 - 16:27Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!