Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Jobba som volontär i hela världen

A picture
© iStockphoto.com - MissHibiscus
Skulle du vilja göra en insats i världen, och inte bara i Europa? Vill du lära känna nya människor och kulturer? Här hittar du länkar till en mängd internationella volontärorganisationer.

Genom att jobba som volontär lär du känna nya människor och kulturer och får nya kunskaper samtidigt som du hjälper andra. Men en internationell erfarenhet i bagaget kan du också få karriärmöjligheter i hela världen.

 

Hitta projekt

EurodeskVolontärmöjligheter för ungdomar i hela Europa med fokus på utbyten, utbildning och kultur. Webbplatsen finns på flera språk.

Global Voluntary Development Association Är du intresserad av naturskydd och samhällsutveckling? Vill du åka på ett reseäventyr och få möjlighet att göra skillnad?

Global Volunteers Kortare volontärplaceringar i långsiktiga projekt för att hjälpa världens mest utsatta barn.

Global Volunteer Network Ta hand om föräldralösa barn i Vietnam, undervisa i engelska på Costa Rica, bekämpa hiv och aids i Rwanda eller bevara den biologiska mångfalden på Galapagosöarna – det är bara några av alla projekt.

Världsarvsvolontärer Hjälp till att bevara världsarvet i olika FN-projekt.

World Volunteer Web Nyheter, berättelser och material för volontärer, och en lång lista med organisationer där du kan söka volontärplatser i hela världen.

World Wide Helpers – Information om lågbudgetprojekt, där dina pengar, din tid och energi går direkt till de människor du vill hjälpa.

WWF Youth Volunteer Programme – Världsnaturfonden WWF driver ett internationellt volontärprogram för natur- och miljöprojekt i bland annat Madagaskar, Paraguay, Peru, Fiji och Bhutan.

 

”Det kanske låter som en kliché, men jag får så mycket mer tillbaka än vad jag ger. Som volontär får man en helt annan inblick i kulturen än som turist. Du bor med lokalbefolkningen, blir hembjuden till folk och umgås med lärare. Du inser att du har något gemensamt med dem du arbetar med. Det handlar om att jobba för fred genom rättvisa i hela världen.”
Joan McGuinness, tiofaldig volontär

Publicerad: Tis, 07/05/2013 - 11:46


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!