Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Možnosti prostovoljstva po vsem svetu

A picture
© iStockphoto.com - MissHibiscus
Bi rad s prostovoljskim delom pomagal ne le v Evropi, temveč tudi drugod po svetu? Ti je všeč delo z ljudmi in spoznavanje novih kultur? Na teh spletnih straneh boš našel veliko možnosti za opravljanje prostovoljskega dela po vsem svetu.

Med prostovoljstvom spoznavaš nove ljudi, kulture, se učiš in obenem pomagaš drugim. Mednarodne izkušnje, pridobljene med prostovoljskim delom v tujini, ti lahko koristijo tudi pri iskanju zaposlitve v drugih državah.

 

Kje iskati

Eurodeskmožnosti prostovoljskega dela za mlade s poudarkom na mobilnosti, izobraževanju, kulturi itd. Projekte po vsej Evropi lahko iščeš v svojem jeziku.

Svetovna zveza za razvoj prostovoljstva za vse, ki jih zanima ohranjanje narave in razvoj skupnosti, jih mikajo pustolovska potovanja in želijo spremeniti svet na bolje.

Organizacija Svetovni prostovoljci možnosti krajšega prostovoljskega dela v okviru dolgoročnih projektov za dobrobit najbolj ogroženih otrok.

Svetovna mreža prostovoljcev na voljo so številni projekti: skrb za sirote v Vietnamu, učenje angleščine v Kostariki, preprečevanje širjenja virusa HIV/AIDS v Ruandi in ohranjanje biotske raznovrstnosti na Galapaških otokih.

World Heritage Volunteerpridruži se prostovoljcem pri OZN in pomagaj pri ohranjanju svetovne dediščine. Kratki projekti.

World Volunteer Web novice, informacije in podpora za prostovoljce. Izčrpen seznam organizacij, ki ponujajo prostovoljsko delo po vsem svetu.

World Wide Helpers – informacije o projektih z nizkimi stroški: tvoj denar, čas in energija gredo neposredno ljudem, ki potrebujejo pomoč.

Program prostovoljstva za mlade Svetovnega sklada za naravo – Svetovni sklad za naravo upravlja svetovni program prostovoljstva za projekte ohranjanja narave in okoljske projekte v državah, kot so Madagaskar, Paragvaj, Peru, Fidži in Butan.

 

„Morda se sliši klišejsko, vendar dobim veliko več, kot dajem. Prostovoljec lahko veliko bolje spozna kulturo ljudi kot običajen turist. Živiš namreč z ljudmi, obiskuješ njihove domove in se družiš z učitelji. Ugotoviš, da imaš nekaj skupnega z ljudmi, s katerimi sodeluješ. Gre za uveljavljanje miru in pravičnosti po celem svetu.“
Joan McGuinness, 10-kratni prostovoljec

 

Objavljeno tor, 07/05/2013 - 11:43
Zadnja sprememba pet, 26/10/2018 - 16:27Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!