Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Voluntariat în lume

A picture
© iStockphoto.com - MissHibiscus
Doriţi să întindeţi o mână de ajutor nu numai în Europa, ci şi dincolo de graniţele sale? Vă plac oamenii şi vreţi să descoperiţi alte culturi? Site-urile de mai jos vă prezintă diverse oportunităţi de voluntariat în lumea întreagă.

Voluntariatul vă permite să cunoaşteţi oameni noi, să vă familiarizaţi cu alte culturi şi să dobândiţi noi competenţe oferindu-vă, în acelaşi timp, satisfacţia de a-i ajuta pe alţii. Experienţa internaţională câştigată în urma participării la o acţiune de voluntariat în străinătate ar putea fi şi începutul unei cariere care vă va purta în lumea întreagă!

 

Punctul de plecare

Eurodesk – oportunităţi de voluntariat pentru tineri, care pun accent pe mobilitate, educaţie, cultură etc. Căutaţi proiecte din Europa în propria limbă!

Global Voluntary Development Association vă interesează conservarea naturii şi dezvoltarea comunităţilor? Doriţi o aventură plină de acţiune care să vă ofere şansa de a face lucruri importante?

Global Volunteers oportunităţi de voluntariat pe termen scurt în cadrul unor proiecte de durată care pun accent pe bunăstarea copiilor care sunt cei mai expuşi riscurilor.

Global Volunteer Network   aveţi grijă de orfani în Vietnam, predaţi engleză în Costa Rica, combateţi HIV/SIDA în Rwanda sau participaţi la acţiuni de conservare a biodiversităţii în insulele Galapagos – o gamă diversă de proiecte vă stă la dispoziţie.

World Heritage Volunteer – voluntari participanţi la proiectele ONU de conservare a patrimoniului mondial. Proiecte pe termen scurt.

World Volunteer Web – ştiri, opinii şi resurse pentru voluntari. O amplă listă a organizaţiilor care oferă oportunităţi de voluntariat peste tot în lume.

World Wide Helpers – informaţii numeroase despre proiecte cu costuri reduse, care vă pot ajuta să vă direcţionaţi cât mai bine banii, timpul şi energia.

WWF Youth Volunteer Programme - World Wide Fund for Nature oferă un program internaţional de voluntariat pentru proiecte de mediu şi de conservare a naturii în ţări precum Madagascar, Paraguay, Peru, Fiji şi Bhutan.

 

„Ştiu că e aproape un clişeu, dar ca voluntar câştigi mai mult decât dai. Poţi înţelege o altă cultură mult mai bine decât ai face-o ca simplu turist. Locuieşti cu oamenii din ţara gazdă, mergi la ei acasă, stai de vorbă cu profesorii. Îţi dai seama că ai multe în comun cu oamenii alături de care lucrezi. Practic, promovezi pacea şi justiţia în lumea întreagă.”
Joan McGuinness, de 10 ori participant la proiectele Global Volunteer

Publicat M, 07/05/2013 - 11:26
Ultima actualizare V, 26/10/2018 - 16:27Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!