Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Vapaaehtoistyössä maailmalla

A picture
© iStockphoto.com - MissHibiscus
Haluatko ulottaa apusi myös Euroopan ulkopuolelle? Pidätkö uusista ihmisistä ja vieraista kulttuureista? Seuraavilla sivustoilla on tietoa monenlaisista mahdollisuuksista vapaaehtoistyöhön eri puolilla maailmaa.

Vapaaehtoistyössä tapaa uusia ihmisiä, tutustuu uusiin kulttuureihin ja oppii uusia taitoja samalla kun auttaa muita. Vapaaehtoistyössä saatu kansainvälinen työkokemus voi olla eduksi, jos myöhemmin hakee työtehtäviä, jotka vievät eri puolille maailmaa.

 

Hyödyllisiä sivustoja

Eurodesk-verkosto: edistää nuorten kansainvälistä liikkuvuutta, koulutusta ja kulttuuria.  Sivustolta voi hakea hankkeita eri puolilta Eurooppaa.

Global Voluntary Development Association: kiinnostaako ympäristön- ja luonnonsuojelu tai paikallisyhteisöjen kehittäminen? Entä toiminnantäyteinen matka ja mahdollisuus olla hyödyksi?

Global Volunteers: lyhytkestoisia vapaaehtoistyötehtäviä pitkäaikaishankkeissa, joissa keskitytään erityisen vaikeissa oloissa elävien lasten auttamiseen.

Global Volunteer Network: haluatko tehdä töitä vietnamilaisorpojen parissa, opettaa englantia Costa Ricassa, tehdä hiv/aidsin torjuntatyötä Ruandassa tai suojella biodiversiteettiä Galapagossaarilla? Tarjolla on laaja kirjo erilaisia hankkeita.

World Heritage Volunteer: vapaaehtoistyötä yhdessä UNESCOn kanssa maailman kulttuuriperintökohteiden säilyttämiseksi. Hankkeet ovat lyhytkestoisia.

World Volunteer Web: uutisia, tietoa, apuvälineitä vapaaehtoistyöntekijöille.  Laaja luettelo järjestöistä, joiden kautta voi päästä vapaaehtoistyöhön eri puolille maailmaa.

World Wide Helpers: runsaasti tietoa kustannuksiltaan edullisista hankkeista. Rahasi, aikasi ja energiasi menevät suoraan avun kohteena olevien ihmisten hyväksi. 

WWF Youth Volunteer Programme: Maailman luonnonsäätiöllä on kansainvälinen vapaaehtoisohjelma, jonka tavoitteena on ympäristön suojelu esimerkiksi Madagaskarilla, Paraguayssa, Perussa, Fižillä ja Bhutanissa.

 

"Klišeistä mutta totta, että antaessaan saa itse paljon enemmän. Vapaaehtoistyön kautta pääsee näkemään toista kulttuuria aivan eri tavalla kuin turistina. Sitä asuu ihmisten kanssa, menee heidän kotiinsa ja pyörii opettajien porukoissa. Siinä huomaa, että kaikilla on jotain yhteistä. Vapaaehtoistyö todella edistää rauhaa oikeudenmukaisuuden kautta koko maailmassa."
Joan McGuiness, Global Volunteer -järjestön vapaaehtoisena 10 kertaa

Julkaistu Ti, 07/05/2013 - 11:24
Päivitetty viimeksi Pe, 26/10/2018 - 16:27Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä