Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Доброволчество по света

A picture
© iStockphoto.com - MissHibiscus
Искате да помагате не само в Европа, но и отвъд нейните предели? Обичате хората и да откривате нови култури? Тези уебсайтове ще ви разкрият множеството възможности за доброволческа работа по целия свят.

Доброволчеството ви дава възможност да се срещнете с нови хора, култури и да придобиете нови умения, докато помагате на другите. Международният опит от доброволчество в чужбина може също така да ви отвори възможности за работа, които да ви отведат по целия свят!

 

Къде да търсите?

Евродесквъзможности за доброволчество за млади хора с акцент върху мобилността, образованието, културата и други. Потърсете проекти в Европа на вашия собствен език!

Global Voluntary Development Association Интересувате се от опазване на природата и развитие на общността? Търсите изпълнени с приключения пътувания и желаете реално да допринесете за промяна?

Global Volunteers краткосрочни възможности за доброволчество по дългосрочни проекти, насочени към благополучието на най-силно изложените на риск деца в света.

Global Volunteer Network грижи за сирачета във Виетнам, преподаване на английски в Коста Рика, борба с ХИВ/СПИН в Руанда или опазване на биоразнообразието на островите Галапагос – достъпен е широк кръг от проекти.

World Heritage Volunteerстанете доброволци към ООН за опазване на обекти на световното културно наследство. Краткосрочни проекти.

World Volunteer Web новини, мнения и ресурси за доброволци. Изчерпателен списък на организации, предлагащи възможности за доброволчество в целия свят.

World Wide Helpers – богата информация за евтини проекти, така че вашите пари, време и енергия да отиват направо при хората, на които искате да помогнете.

WWF Youth Volunteer Programme – Световният фонд за дивата природа ръководи световна доброволческа програма за консервационни дейности и проекти в областта на околната среда в страни като Мадагаскар, Парагвай, Перу, Фиджи и Бутан.

 

„Това е банално, но аз просто получавам много повече от това, което давам. Доброволчеството ти дава възможност да се запознаеш в дълбочина с културата на дадена страна – нещо, което никога не би постигнал като турист. Живееш с хората, посещаваш домовете им и се събираш с учители. Разбираш, че имаш нещо общо с хората, с които работиш. Това наистина е постигане на мир чрез справедливост в целия свят.“
Джоан Макгинес, 10 пъти Global Volunteer

Публикувана на вт, 07/05/2013 - 11:18
Последна актуализация пет, 26/10/2018 - 16:27Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!